#

Zingeving

"Nieuwe generaties willen werk doen dat zin heeft. Dingen doen waarin je gelooft, waarmee je iets bijdraagt aan een groter doel dan jezelf, wat goed is voor de planeet, dat is wat we willen."

In andere tijden was het heel duidelijk wat zin had. Je ging jagen om voor eten te zorgen of het land bewerken, zodat je een voorraad had voor de winter. Tegenwoordig is het veel moeilijker om ‘zin’ te vinden in het werk. Ons werk is steeds meer opgesplitst en verdeeld over functies, teams en afdelingen, zodat je soms helemaal niet ziet wat het effect is van jouw werk. 

Ilse

Zin in je werk

We zien dat vorige generaties nog vaak zoiets hadden van: ‘zin of geen zin, je moet blij zijn dat je werk hebt’. De ‘fun’ en ‘zin’ deed je maar in je vrije tijd. Nieuwe generaties willen juist werk doen dat zin heeft, alleen je salaris ophalen iedere maand maakt niet gelukkig.
Dingen doen waarin je gelooft, waarmee je iets bijdraagt aan een groter doel dan jezelf, wat goed is voor de planeet, dat is wat we willen.
Ga jij met frisse tegen-zin naar je werk? Vraag je dan eens af of er werk is wat meer ‘zin’ geeft.

Creating happiness

Want het leven heeft geen zin, tenzij je er zin aan geeft . . .
Hoe meer zin, of ‘meaning', hoe meer kans op een tevreden gevoel, een ‘sense of well-being’
en uiteindelijk . . . happiness!

Ga eens bij jezelf hoe jij werk doet. Geeft je werk je nog 'meaning', of merk je soms dat je zoekt naar iets dat je meer zin geeft?

Wil je meer leren over zingeving?  Neem dan contact op met met hospitality consultant
 Bart van Linder.

    Deel deze pagina