#

Alumnus Bouke Jongsma [F 2010] over zijn tijd in het Teaching Hotel

"De geschrokken reactie van mevrouw Barbou is hen tot op de dag van vandaag bijgebleven!"

Succesverhaal van een hotelschool student. Wat heeft het hotel voor hem betekend? Bouke Jongsma, Export Manager bij Satelliet Meubelen zal u meer vertellen over hoe hij betrokken was bij het Teaching Hotel, wat zijn leukste ervaring was en de relatie tussen zijn huidige werkgever en het Teaching Hotel.

Bouke Jongsma en Leonie Goverde in het Teaching Hotel

Opening van het Teaching Hotel

Bouke Jongsma, 34 jaar jong en woonachtig in het pittoreske Oudenbosch in Noord- Brabant heeft 10 jaar geleden afscheid genomen van het Teaching Hotel Château Bethlehem. Momenteel is hij werkzaam als Export Manager bij Satelliet Meubelen. Tijdens zijn opleiding aan de Hotel Management School Maastricht was hij bestuurslid van Amphitryon en als zodanig al betrokken bij de opening van het Teaching Hotel. Bouke en medestudent Willem Overakker besloten hun managementstage te lopen in de pre-opening fase van het Teaching Hotel. Bouke kwam terecht bij de afdeling Rooms Division.

Samenwerking met Satelliet Meubelen

Zijn tijd bij het Teaching Hotel heeft ervoor gezorgd dat hij inzicht heeft gekregen in het openen alsmede het operationeel runnen van het hotel. Hij heeft in een korte tijd ontzettend veel geleerd. Dit heeft er ook voor gezorgd dat hij bij zijn huidige werkgever is gaan werken, Satelliet Meubelen. Satelliet was de leverancier van de meubels voor het hotel en Bouke heeft in die periode nauw met Satelliet samengewerkt. Het was een wederzijdse klik die 10 jaar na dato nog steeds kansen en ontwikkelingen biedt. 

Relatiegeschenken rondbrengen

Bouke vertelde ons ook over de leukste anekdote tijdens zijn tijd bij het hotel. Bouke en Willem gingen relatiegeschenken bezorgen tijdens de Kerstperiode en mochten hiervoor de rode auto van mevrouw Barbou, Rooms Division Manager, lenen. Op de dag van de bezorging had het hard gesneeuwd. Er werd die dag veel geglibberd en gegleden. Op de terugweg kwamen ze per toeval langs een autosloopbedrijf. Bouke en Willem zijn daar gestopt en hebben een kapotte rode bumper meegenomen. Bij terugkomst hadden ze de bumper over de auto heen geplakt. De geschrokken reactie van mevrouw Barbou is hen tot op de dag van vandaag bijgebleven!

Satelliet Meubelen en het Teaching Hotel

De relatie tussen zijn huidige werkgever, Satelliet Meubelen en het Teaching Hotel berust op basis van partnership. Advies, meedenken en betrokken zijn bij de operatie zorgt ervoor dat beide partijen optimaal binnen hun vakgebied kunnen opereren. Naast het feit dat er een zakelijke relatie is, is er voor Bouke ook een sterke, persoonlijke band met het Teaching Hotel. Op 14 september 2019 is Bouke hier getrouwd met zijn Leonie Goverde [F 2015], ook oud hotelschool student.

    Deel deze pagina