Gastvrijheid in de zorg

Een mensgericht ziekenhuis

Mensgerichte gastvrije zorg is de zorg van mensen voor mensen. Zorgverleners, patiënten, bewoners en cliënten ontmoeten elkaar dagelijks op talloze plaatsen. Zij zijn op zoek naar antwoorden op vragen over ouderenzorg, ziekte, pijn en oorzaak en gevolg. Zij vertellen verhalen of lopen daarmee rond terwijl ze zorg verlenen of krijgen. Zowel in ziekenhuizen, verpleeghuizen als andere zorginstellingen. 

Mensgerichte gastvrije zorg gaat over ontmoetingen. Over gelukkige patiënten, bewoners en/of cliënten in een gezonde organisatie. Alternatieve benamingen als ‘patiëntgerichte zorg’, ‘gastvrije zorg’ en ‘gastvrijheid in de zorg’ komen aardig in de buurt. Maar ze raken de essentie niet. Bij ‘mensgerichte gastvrije zorg’ gaat het om zorgverleners én zorgontvangers. 

Integrale aanpak

Gastvrijheid in de zorg en een gastvrije benadering zijn van groot belang voor het behalen van organisatiedoelen en succes. Als Hospitality Consultancy ondersteunen wij u hier graag bij. Dit doen we middels een integrale aanpak op maat. Samen geven we mensgerichte zorg in uw organisatie duurzaam vorm en inhoud.

Gastvrijheid loont

Er wordt vaak geklaagd over de zorg in Nederland. Toch gaat er vele malen meer goed dan dat er fout gaat. Dat betekent niet dat we de ogen moeten sluiten. Er is altijd ruimte voor verbetering. Als partner in de zorg werken wij dan ook graag met open ogen en in een open dialoog samen met zorginstellingen. 

Uit diverse onderzoeken blijkt dat werken aan mensgerichte gastvrije zorg goed is voor de patiënt, medewerker èn organisatie. Op werken aan mensgerichte gastvrijheid loont leest u er meer over. 

Visie op gastvrijheid

Hospitality Consultancy benadert de ontwikkeling van een organisatie altijd vanuit het thema ‘gastvrijheid’ en alles wat daaromheen hangt. In twee korte artikelen vertellen onze consultants meer over dit centrale thema. Kijk op ‘Met gastvrijheid maak je het verschil’ of ‘Samen werken aan gastvrijheid.’

Verbinding onderwijs en inzet studenten

Een onderscheidende factor van Hospitality Consultancy is onder andere de nauwe verbinding met het onderwijs van Hotel Management School Maastricht en de unieke mogelijkheid om studenten in te zettten in onze projecten. Ook in uw organisatie kunnen eventueel studenten ingezet worden. 

Naar mensgerichte gastvrije zorg

Bent u benieuwd hoe het met de gastvrijheid in uw organisatie staat? Of wij kunnen bijdragen aan een (meer) mensgerichte zorgorganisatie? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. We denken graag met u mee. U kunt ook direct contact opnemen met één van onze zorgspecialisten: Maarten Bos of Jeroen Frerichs of neem contact op met ons secretariaat: hospitality@zuyd.nl of  
+31 (0)6 245 855 09

Voor wie al meer gevoel wil krijgen bij optimale gastvrijheid in de zorg: de korte film ‘Please see me’ geeft wat ons betreft duidelijk weer waar het om draait in mensgerichte gastvrije zorg. Kijk ook eens op de pagina ‘zie mij’

Onze programma’s zijn gecertificeerd door diverse organisaties

Inspiratie

Voor wie al meer gevoel wil krijgen bij optimale gastvrijheid in de zorg: de korte film ‘Please see me’ geeft wat ons betreft duidelijk weer waar het om draait in mensgerichte gastvrije zorg.

Kijk ook eens op de pagina ‘zie mij’. 

Maatwerk aanvragen

Neem dan gerust contact met ons op voor maatwerk.

Neem contact op