Gastvrijheid bij overheid en onderwijs

Gastvrijheid is overal toepasbaar. 

De hospitality consultants van de Hotel Management School Maastricht weten als geen ander de inzichten van de hotelbranche te vertalen naar andere sectoren. Wij begeleiden teams in het verwerken van de verkregen informatie en het creëren van een nieuwe werkwijze of cultuur. 

De begeleiding is altijd op maat en volledig afgestemd op de context en het gewenste doel. Wij werken niet volgens vaste modellen maar staan bekend om onze creatieve en inspirerende werkvormen die altijd uitdagen tot beweging en gesprek.

Onze hospitality consultants gaan altijd uit van de kracht in de organisatie en haar mensen. Waar zijn jullie goed in? Wat wordt heel erg gewaardeerd? We maken dat graag heel concreet. Door bijvoorbeeld hotelschool studenten in te zetten als ‘mystery guest’. Hun feedback over een bezoek aan een balie van uw gemeente of school levert vaak waardevolle informatie op. 

Gemeente & hospitality

Hoe zorgt een gemeente ervoor dat ze weet wat er bij haar burgers leeft? Dat deze burgers ervaren dat ze goed geholpen worden? Dat de gemeente samen met de burgers bouwt aan een samenleving waarin iedereen kan en mag deelnemen? 

Bovenstaande vragen worden vaak gesteld aan het team Hospitality Consultancy van de Hotelschool. Graag helpen wij gemeentes bij het oplossen van deze vraagstukken. Met programma’s op maat op het gebied van hospitality.

Succesvolle praktijkvoorbeelden 

Wij zien in onze dagelijkse praktijk hoe hard gemeenten werken om dicht bij de burger te staan. Terwijl de toenemende digitalisering en zelfregie juist voor meer fysieke afstand zorgt. Het is voor elke gemeente een uitdaging. Zeker met het oog op de toegenomen taken en verantwoordelijkheden. 

Er zijn gemeenten die samen met onze hospitality consultants de uitdaging al succesvol zijn aangegaan. Zij zetten in op mensgerichte gastvrijheid. Op de pagina’s Case Gemeente Peel en MaasCase Gemeente Zoetermeer en Case Gemeente Gennep leest u meer over de ambities en behaalde resultaten.

Onderwijs & hospitality

Veel onderwijskundige vernieuwingen stellen het kind of de student centraal. Vanuit het perspectief van de student is er naast de daadwerkelijke lessen nog veel meer dat maakt of het (leer)klimaat goed is. Denk aan het informele contact met leerkrachten op de gang, het onderling contact tussen leerlingen in de pauzes, met de cateringmedewerkers en conciërges. De mensen die hun schooltijd tot een mooie herinnering maken, zijn de mensen die oog en tijd voor ze hebben. 

Onze Hospitality Consultants faciliteren teams in het proces hoe ze in de dagelijkse praktijk echt student- of leerlinggericht kunnen werken. Dit doen we in kleine groepen, interactief en gericht op waarderend onderzoek en duurzame verandering. Ook kijken we concreet hoe we de onderlinge samenwerking nog beter kunnen vormgeven. 

Enkele voorbeelden van projecten zijn:

  • Hoe verhogen we de gastvrijheid van conciërges?
  • Hoe verbeteren we de interne dienstverlening aan het primair proces zodanig dat er meer tijd overblijft voor de kerntaak lesgeven? 
  • Hoe kunnen we onze processen zo inrichten dat de student echt centraal staat?

Bent u benieuwd wat wij kunnen betekenen voor uw organisatie? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag met studentgerichte vraagstukken met een hospitality programma op maat.

Verbinding onderwijs en inzet studenten

Een onderscheidende factor van Hospitality Consultancy is onder andere de nauwe verbinding met het onderwijs van Hotel Management School Maastricht en de unieke mogelijkheid om studenten in te zettten in onze projecten. Ook in uw organisatie kunnen eventueel studenten ingezet worden. 

Aan de slag

Bent u een gemeente of onderwijsinstelling en wilt u aan de slag met het duurzaam creëren van 9+ ervaringen? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie of een verkennend gesprek. 

U kunt ook direct contact opnemen met één van onze specialisten voor de overheid: Bart van Linder of Edith Muijsers of neem contact op met ons secretariaat: hospitality@zuyd.nl of +31 (0)6 245 855 09

Onze programma’s zijn gecertificeerd door diverse organisaties

Visie op gastvrijheid

Wilt u weten wat wij onder ‘gastvrijheid’ verstaan? Lees twee korte artikelen waarin onze consultants dit thema toelichten. Kijk op ‘Met gastvrijheid maak je het verschil’ of ‘Samen werken aan gastvrijheid.’

Maatwerk aanvragen

Neem dan gerust contact met ons op voor maatwerk.

Neem contact op