#

Organisatiecultuur en Verandering

Whitepaper Hospitality Consultancy

Hoe verander je een bestaande organisatie cultuur naar een mensgerichte gastvrije cultuur?

In deze whitepaper krijg je meer inzicht in het fenomeen organisatiecultuur. Het is mogelijk een bestaande cultuur te veranderen. Tegelijkertijd slaagt in ons land slechts 12% van de opgestarte cultuurveranderingsprocessen. Cultuurverandering vraagt om goed inzicht, de juiste route en een flinke portie uithoudingsvermogen.

Organisatiecultuur is te veranderen

In deze white paper zal onze consultant Jeroen Frerichs allereerst ingaan op het begrip organisatiecultuur op basis van literatuuronderzoek in binnen- en buitenland. Daarin zal onder andere naar voren komen dat cultuur een determinant is van gedrag in de organisatie, waardoor cultuurverandering via dat gedrag niet zomaar vanzelf gaat. Vervolgens zal hij, aan de hand van verschillende veelgebruikte cultuurmodellen, aangeven op welke wijze, volgens diezelfde literatuur, cultuur tot stand komt en via welke interventies cultuur dus wel beïnvloed of zelfs veranderd kan worden.

Meer weten?

Wil je meer weten over het duurzaam veranderen naar een mensgerichte gastvrije organisatiecultuur? Wij nodigen je graag uit contact op te nemen met ons. Wij delen graag onze kennis en ervaringen op dit gebied.

Lees onze whitepaper

Bekijk de privacyverklaring van Hotelschool Maastricht