Kasteel park

Bachelor hotelmanagement

Hotel Management School Maastricht:
Take the next step in hospitality …

Heb jij iets met gastvrijheid? Geef je mensen graag een goede ervaring of beleving? Ben je sociaal en communicatief? Houd je van leidinggeven en organiseren? Dan is de bachelor hotelmanagement zeker iets voor jou!

De vierjarige opleiding combineert theorie en praktijk en investeert veel in de persoonlijke ontwikkeling en begeleiding van studenten. Het onderwijs is kleinschalig van opzet en je werkt veel in projectgroepen. En dat alles op een inspirerende campus met een eigen hotel in een prachtig park vlakbij het centrum van Maastricht.

Plein voor Teaching Hotel

Theorie

Tijdens de vierjarige bachelor hotelmanagement bieden we je een uitdagend programma. In het eerste jaar maak je kennis met de hotellerie. Je volgt twee moderne vreemde talen en vakken als marketing, financieel management en statistiek. In het tweede jaar wordt deze kennis verder uitgediept.

Leerjaar drie staat in het teken van hotelmanagement en change management. In deze fase laat je zien dat je ook op strategisch niveau kunt functioneren. Tevens kies je een specifiek profiel waarin je je de laatste anderhalf jaar van de opleiding specialiseert.

Praktijk

De bachelor hotelmanagement is praktijkgericht. We werken veel met gastdocenten. Dit zijn veelal alumni die over de hele wereld zijn uitgewaaid. Zij vertellen je graag over de meeste recente ontwikkelingen binnen hun vakgebied.

De projecten tijdens de studie komen recht uit de praktijk. In het derde leerjaar werk je een realistische business case uit in opdracht van een bestaand hotel. In het laatste jaar krijg je een adviesopdracht van een externe opdrachtgever. Als groep krijg je een complex managementprobleem voorgelegd waar je onderzoek naar moet doen. Je rond de opdracht af met een presentatie aan de opdrachtgever.

Stages

Al direct in het eerste jaar van de bachelor hotelmanagement loop je stage in het Teaching Hotel. In het tweede jaar loop je vijf maanden stage in het buitenland. De laatste vijf maanden van het vierde jaar zijn gereserveerd voor een managementstage. Deze volg je in Nederland of het buitenland.

De managementstage is de perfecte voorbereiding op je eerste echte baan. Het gebeurd niet zelden dat een stagiair na afloop een contract aangeboden krijgt. Het is dus belangrijk om een voor jou geschikte stageplek te kiezen. Afhankelijk van je gekozen profiel is dat bij een hotel of een andere hospitality gerelateerde organisatie.

Uitwisseling

In het derde leerjaar kun je deelnemen aan internationale uitwisselingsprogramma’s. Dat is vooral interessant voor wie meer internationale ervaring op wil doen. De hotelschool werkt onder meer samen met universiteiten in Europa, Zuid-Afrika, Rusland, China en Chili.

Aanmelden

Lijkt de bachelor hotelmanagement je wat? Kijk dan snel op toelatingseisen en aanmelding voor alle informatie. Wil je graag zelf de sfeer proeven en de campus ontdekken? Kom dan naar één van de open dagen. Je bent van harte welkom.

Print deze pagina
Deel deze pagina