Heb jij een opleiding Horeca Ondernemer Manager afgerond? Dan zijn er twee mogelijkheden om te starten aan onze hoge hotelschool in Maastricht. Welke voor jou geldt, hangt af van je vooropleiding.
Met een opleiding Horeca Ondernemer Manager - mbo niveau 4 als vooropleiding - start je in de speciale instroommodule. Het doel is om de doorstroom van mbo naar hbo hotel management soepeler te laten verlopen. Het eerste semester van de hotelschool besteden we extra aandacht aan de economische vakken. Daarnaast verdiep je je in de gekozen taal.
Na de instroommodule van 20 weken, volg je het reguliere programma.
Goed om te weten: de instroommodule start alleen in september.
Met een opleiding Horeca Ondernemer Manager – mbo niveau 4 én minimaal afgeronde havo - als vooropleiding kom je in aanmerking voor een optionele vrijstelling van de eerste helft van leerjaar 1 (module 1: Professional Hospitality en module 2: Gastronomy). Natuurlijk heb je in het geval van een afgeronde havo en mbo niveau 4 vooropleiding ook de optie om deel te nemen aan de hierboven uitgelegde instroommodule.
Vrijstelling voor de praktijkstage (tweede helft leerjaar 2) is mogelijk voor alle Horeca Ondernemer Manager studenten indien je al een internationale praktijkstage in een hotel van een half jaar hebt gelopen tijdens je vooropleiding.
Vrijstelling voor de praktijkstage (tweede helft leerjaar 2) is mogelijk voor alle Horeca Ondernemer Manager studenten indien je al een internationale praktijkstage in een hotel van minimaal 20 weken tot een half jaar hebt gelopen tijdens je vooropleiding.
Heb je vragen over de bachelor hotel management? Over bijvoorbeeld de aanmeldprocedure, toelatingseisen, het verkorte studietraject of de instroommodule? Neem dan contact met Patrick Simons, coördinator van de mbo tracks.