Kasteel park

Studeren aan de hotelschool

De hotelschool in Maastricht bied je een uitdagende studie. We leiden je op tot een professional in de gastvrijheidbranche. Met de bachelor hotelmanagement op zak heb jij de perfecte bagage voor een nationale of internationale carrière.

Maar dat is niet alles. Studeren aan de hotelschool in Maastricht betekent ook studeren op een unieke en inspirerende campus in een park. En vrienden maken voor het leven. Want het eerste (half) jaar woon, leef en studeer je samen met andere eerstejaars op de campus.. 

Studentenflats

Tijdens het eerste (half) jaar van de hotelschool woon je in een studentenflat op de campus. Je hebt er een privékamer met gedeelde badkamer. De kamers zijn gestoffeerd en ingericht als kleine hotelkamers. Je kunt samen met je gangbewoners in het restaurant op de campus eten.

Het leven op de campus is niet alleen erg gezellig maar ook heel leerzaam. Doordat je samen met je medestudenten woont, werkt en leeft, train je bijna vanzelf een aantal belangrijke sociale vaardigheden. Hiermee kun je je na je studie onderscheiden in de ‘wereld van gastvrijheid’.

School en restaurant

Het schoolgebouw op de groene campus beschikt over lokalen, zalen, een grote foyer, een bibliotheek en een restaurant. Restaurant ‘Refresh’ wordt volledig gerund door studenten van de hotelschool. Er wordt zoveel mogelijk gekookt met verse producten en de studenten denken mee over het concept. Ook docenten en externe gasten maken graag gebruik van het restaurant wat eigenlijk ook de functie van ontmoetingsruimte heeft.

Teaching Hotel

De hotelschool in Maastricht heeft een eigen Teaching Hotel. Het is gevestigd in een eeuwenoud kasteel dat omringd wordt door een gracht. In het hotel vind je 26 unieke hotelkamers, een restaurant, een bar en vergaderzalen. Gasten komen er slapen en bedrijven houden er presentaties, congressen en evenementen.

De hotelkamers zijn ontworpen door twaalf gevestigde of startende designers. Achter elke deur schuilt een verrassing. In het Teaching Hotel worden gasten wakker in een zwembad, bibliotheek of park. Het hotel en restaurant worden gerund door studenten van de hotelschool. In het eerste jaar leer je hier over alle facetten van het vak.

En meer

Lekker onder de bomen in de schaduw studeren. Sporten op het sportveld. Een drankje drinken en medestudenten ontmoeten bij de studentensociëteit van Amphitryon. Relaxen langs de gracht van het hotel. Het leven op de campus van de hotelschool in Maastricht is helemaal niet slecht!

Print deze pagina
Deel deze pagina