Kasteel park

Studentenflats

Het eerste (half) jaar van je studie aan de Hotel Management School Maastricht woon je in een studentenflat op de campus. Je hebt er een eigen kamer. De sanitaire voorzieningen deel je met je gangbewoners. Maaltijden kun je gebruiken in het restaurant. De kamers op de campus zijn ingericht als kleine hotelkamers.

campuskamer Hotelschool Maastricht

De gestoffeerde en gemeubileerde kamers hebben een:

  • bed
  • bureau
  • stoel
  • kleerkast
  • boekenkast
  • koelkast
  • wastafelmeubel en spiegel
  • telefoon-, kabeltv- en internetaansluiting

Nieuwbouw

In 2019 zijn we gestart met de nieuwbouw van de studentenflats. De 390 nieuwe eigentijdse kamers worden voorzien van eigen sanitaire voorzieningen. Je deelt samen met 12-15 studiegenootjes een keuken/woonkamer. We houden je op de hoogte van de planning, dus kijk regelmatig naar een update van deze pagina!

In verband met de voorbereidingen op die nieuwbouw hebben we tijdelijk minder kamers beschikbaar voor nieuwe studenten. Een groot gedeelte van de studenten zal daarom maar een half jaar op de campus kunnen wonen totdat de nieuwbouw geheel klaar is. Vanaf dat moment zal iedereen die start aan onze opleiding een heel studiejaar op de campus verblijven.

Wonen, leren, vriendschappen voor het leven

Het is een bewuste keuze om de eerstejaarsstudenten te huisvesten op de campus. Leven op de campus is niet alleen erg gezellig, het is ook een goede leerschool. Door te wonen, te werken en te leven met je medestudenten train je bijna vanzelf een aantal essentiële vaardigheden. Je woont en studeert samen, helpt elkaar, houdt rekening met elkaar en leert conflicten op te lossen. Dit zijn sociale vaardigheden waarmee jij je kunt onderscheiden in ‘de wereld van gastvrijheid’, waarin jij na deze opleiding carrière wil maken. En, last but not least: op de campus sluit je vriendschappen voor het leven. Hier start je een sociaal netwerk, waarvan je een leven lang plezier hebt!

Print deze pagina
Deel deze pagina