Kasteel park

Stages

Stages vormen een belangrijk onderdeel van het onderwijsprogramma. Tijdens je opleiding loop je twee stages. Een praktijkstage in het tweede studiejaar en een managementstage in het vierde studiejaar.

2 studentes vóór de entree van het Hilton Diagonal Mar Hotel in Barcelona

Praktijkstage

In de tweede helft van het tweede studiejaar ga je gedurende 5 maanden op praktijkstage in het buitenland. Je kunt kiezen voor landen in Europa of Azië, maar ook voor Amerika of de Verenigde Arabische Emiraten. Tijdens je stage maak je kennis met de dagelijkse praktijk op de afdeling Rooms Division of Food & Beverage van een internationaal hotel en krijg je een goed beeld van de branche. Zo ontdek je waar je voorkeuren liggen en in welke richting je je wilt ontwikkelen.

Omdat we je met een goed gevulde ‘rugzak’ op pad willen sturen, volg je voorafgaand aan je stage een voorbereidingstraject. Tijdens de voorbereiding besteden we onder meer aandacht aan interculturele communicatie. Gedurende je stage maak je ons deelgenoot van je ervaringen via intensief contact met je stagebegeleider.

Managementstage

Met je managementstage rond je je studie aan de Hotelschool af. Voor deze stage kun je nogmaals naar het buitenland vertrekken. Je kunt echter ook kiezen voor een stage in Nederland. Je kiest in alle gevallen voor een hospitality gerelateerd bedrijf. Je doet ervaring op in een bepaald vakgebied of beleidsterrein, zoals financiën, marketing, HRM, event management, foodservice, cure & care of facility. Naast de werkervaring maakt een onderzoeksopdracht deel uit van je stage. Omdat deze stage past bij het profiel dat je hebt gekozen, vormt ze een uitstekende  voorbereiding op je toekomstige loopbaan.

Unieke managementstage in het Teaching Hotel

Elk jaar biedt het Teaching Hotel aan een aantal ambitieuze studenten een bijzondere uitdaging: een managementstage in het Teaching Hotel. Zo zetten deze studenten hun ‘first step’ in hun carrière in ons eigen hotel. Zij zijn de jonge professionals die ons Teaching Hotel runnen en managen.

Print deze pagina
Deel deze pagina