Kasteel park

Programma

Tijdens de master Facility Management & Real Estate Management bereiden we je voor op een uitdagende managementfunctie in een profit of non-profit organisatie.

Je krijgt een unieke mix van colleges over zowel facility management als vastgoedmanagement. Er wordt op strategisch niveau in het Engels lesgegeven. Omdat we een kleinschalige opleiding zijn met een selectieve toelatingsprocedure hebben onze ervaren docenten en professionals voldoende tijd om je tijdens het programma te coachen. En die persoonlijke aandacht telt. Zo haal jij het meeste uit de master! Daarnaast helpen ze je met het vinden van een richting voor je carrière in facility- en vastgoedmanagement. 

Je leert niet alleen veel van onze ervaren professionals. Je hebt medestudenten met allerlei verschillende nationaliteiten en leeftijden. Daarnaast hebben zij misschien ook al wel werk- en/of academische ervaring. Dit zorgt voor een dynamische en diverse groep studenten waar je ook buiten de collegezaal veel van kunt leren.

Gespecialiseerde disciplines

Facility- en vastgoedmanagement zijn uitgegroeid tot twee gespecialiseerde management disciplines. Managers begrijpen dat zonder een secundair proces een primair proces niet kan bestaan. Daarom speelt facilitair management en vastgoedmanagement tegenwoordig een belangrijke rol in allerlei soorten bedrijven.

Het resultaat van deze ontwikkeling is dat facility- en vastgoedmanagers, meer dan ooit, betrokken zijn bij het ontwikkelen van bedrijfsstrategieën. En niet alleen vanuit het secundaire proces gezien. Samen zijn facility- en vastgoed services verantwoordelijk voor een passende ondersteuning van de primaire processen van een bedrijf en haar doelgroepen. Dit zorgt ervoor dat grenzen tussen afdelingen vervagen, waardoor alle zakelijke processen samen komen.

Als facility- en/of vastgoedmanager moet je in deze veranderende omgevingen kunnen denken in termen van de strategie, keuzes, visies en doelen van de organisatie. Op die manier creëer je een bedrijf dat loopt als een goed geoliede machine en realiseer je maximale output. 

Strategisch inzicht

Wanneer je plannen maakt als facility- of vastgoedmanager moet je dit doen in de context van het algemene bedrijfsplan. Het is belangrijk om de relatie tussen het bedrijfsplan, het facility- en vastgoedmanagement plan en de strategieën van de individuele afdelingen van de organisatie te begrijpen.

Een manager zal zich focussen op twee algemene taken. De eerste taak is het behalen van, zowel lange- als korte termijn, doelen van de organisatie. De tweede taak is het effectief managen van de facility- en vastgoed afdelingen binnen de organisatie. De focus op de totale omgeving van de organisatie is fundamenteel: lokaal, regionaal, nationaal en globaal. Dit is belangrijk omdat een facility- en vastgoed manager interacteert met en verantwoordelijk is voor de hele wereld.

Eenjarige master

De eenjarige (= 12 maanden) master Facility Management & Real Estate Management bestaat uit drie blokken waarin jij als student de volgende vakken en een scriptie moet afronden:

Programma

Focus van het programma

De focus van het masterprogramma ligt op de volgende onderdelen:

  • Trends en strategie: het methodologisch herkennen van ontwikkelingen en trends in de externe sector en het integreren van deze trends in de facility- en vastgoedmanagement strategie. 
  • Core business en leiderschap: het analyseren van primaire processen en het ontwikkelen en initiëren van facility- en vastgoedmanagement strategieën op een creatieve en ondernemende manier. 
  • Facility management processen verbeteren: het tot stand brengen, managen en verbeteren van facility, vastgoed en organisatorische processen, om zo een positieve verandering te ontwikkelen op een klantgeoriënteerde en efficiënte manier.
  • Vastgoedportfolio en toegevoegde waarde: het analyseren van het vastgoedportfolio in de context van de facility- vastgoedmanagement processen en de facility- en vastgoed omgeving van het bedrijf. Daarbij rekening houdend met de financiële situatie van het bedrijf, om zo de toegevoegde waarde van de faciliteiten te vergroten. 
  • Onderzoeksvaardigheden master: de master zal zich niet alleen focussen op het ontwikkelen van je analytische en kritische vaardigheden, maar ook op het ontwikkelen van onderzoeks- en strategische beslissingsvaardigheden. 

Studiereis

Aan het einde van de eerste termijn (begin december) maak je een reis naar de University of Greenwich in Londen. Tijdens deze reis ontmoet je je medestudenten in Londen, volg je een masterclass en workshops aan de University of Greenwich. Ook zul  je een aantal iconische plaatsen in Londen bezoeken. Daarnaast inspireren we je als toekomstige Facility en vastgoed professional door je kennis te laten maken met de meest innovatieve development, facility en vastgoed concepten in Londen. 
De studietrip (reis, accommodatie + ontbijt en welkomstdiner) is inbegrepen in het collegegeld. Studenten kunnen hun bezoek aan Londen op eigen kosten verlengen.
 
Klik hier voor een uitvoerige beschrijving van de modules, de gevarieerde vormen van lesgeven en de verschillende assessments.

Print deze pagina
Deel deze pagina