Kasteel park

Master Innovative Hospitality Management

Universitaire Master Innovative Hospitality Management 

De universitaire Master ‘Innovative Hospitality Management’ (European Higher Education Area, EHEA) is het resultaat van een internationaal samenwerkingsverband tussen de ‘School of Tourism & Hospitality Management Sant Ignasi’ (HTSI, Barcelona, Spanje) en de Hotel Management School Maastricht (HMSM, Maastricht, Nederland). Het voltijds, eenjarig programma (60 ECTS) wordt samen met de ‘Oxford School of Hospitality Management’ (Oxford Brookes University, Groot-Brittannië) gegeven. De Master richt zich op afgestudeerden met een specifieke interesse in de creatieve en multiculturele aspecten van de gastvrijheid branche. Het programma is gebaseerd op vragen uit het veld en daagt jou, als toekomstig en innovatief leider in gastvrijheid, op vele fronten uit. Het fundament van de Master zijn de grondbeginselen van gastvrijheid: je leert te excelleren en het verschil te maken in branches waar gastvrijheid een centrale en onderscheidende succesfactor is of wordt. Omdat deze branches verder gaan dan de hotelsector, zien wij ze als ‘de horizon in gastvrijheid’.

Graad

De Universitaire Master titel wordt toegekend door de Ramon Llull Universiteit en valt onder de Europese wetgeving (EHEA). De graad is gelijk aan een ‘Master of Science Degree’ (MSc) en wordt wereldwijd erkend. Daarnaast krijg je een officieel certificaat in Gastvrijheid Management van de Hotel Management School Maastricht (ZUYD Universiteit voor Toegepaste Wetenschappen). Accreditatie bij de Nederlandse overheid is aangevraagd. Dit traject loopt nog.

School voor Toerisme & Gastvrijheid Management Sant Ignasi (HTSI)

HTSI Sant Ignasi is onderdeel van de Ramon Llull Universiteit en aangesloten bij de stichting ESADE, één van de meest prestigieuze academische instituten van de wereld. De missie van HTSI is helder: zowel onderwijs als onderzoek bevorderen en studenten voorzien van essentiële kennis voor leidinggevende functies in de toerisme of de gastvrijheid branche. Het doel van HTSI is bijdragen aan de ontwikkeling van wetenschappelijke, sociale, communicatieve en relationele vaardigheden van de studenten teneinde vakkundige, toekomstige professionals af te leveren. HTSI afgestudeerden zijn zich bewust van hun verantwoordelijkheid en begrijpen het belang van hun bijdrage aan de ethische ontwikkeling van toerisme, binnen de context van de interculturele dialoog. HTSI is een relatief nieuwe school die openstaat voor actieve participatie van studenten die willen presteren en sociale transformatie belangrijk vinden. 
 
De Master Innovative Hospitality Management bestaat sinds 2003. Omdat HTSI onderdeel is van de stichting ESADE, ligt de school op de ESADE campus in de wijk Edralbes, één van de meest kunstzinnige buurten van Barcelona. De huisvesting is werkelijk uniek. De campus biedt een academisch klimaat met topfaciliteiten voor theoretische en praktische training en culturele, sociale, recreatieve en sportieve activiteiten en voorzieningen.

Hotel Management School Maastricht (HMSM)

Hotel Management School Maastricht is opgericht in 1950 en onderdeel van ‘Zuyd Hogeschool . Wereldwijd is HMSM één van de meest toonaangevende hotel management scholen. HMSM alumni kom je in elk land ter wereld tegen, zowel binnen als buiten de hotelbranche. De slogan van HMSM is ‘The next step in hospitality. Deze leus symboliseert het doel van de school om leidend en innovatief te zijn en de gastvrijheid branche te voorzien van de beste, jonge professionals. HMSM heeft een heldere missie: jong volwassenen opleiden tot gekwalificeerde en gepassioneerde professionals die een wezenlijke bijdrage kunnen leveren aan de ontwikkeling en innovatie van zowel de nationale als internationale gastvrijheid sector. De middelen die HMSM inzet om dit te bereiken zijn een uitdagend curriculum, onderzoek en levenslang leren.
 
HMSM bestaat uit drie afzonderlijke peilers: de vernieuwde hotelopleiding, het ‘Teaching hotel Château Bethlehem’ en Training & Consultancy voor de gastvrijheid branche. Het programma wordt gegeven op de campus van het kasteel waar moderne studiefaciliteiten worden gecombineerd met de unieke, historische setting van een 13e-eeuws kasteel dat omgebouwd is tot design hotel. Het hotel biedt 26 unieke design kamers, een restaurant, twee bars en zes conferentiezalen. Het Teaching Hotel ligt op de campus van de hotelschool en is op weekdagen geopend voor relaties van HMSM en privé boekingen. Studenten bemannen alle benodigde functies en runnen het hotel dat bezocht wordt door een zeer gevarieerd gezelschap van internationale gasten.

Oxford School of Hospitality Management

De Master Innovative Hospitality Management wordt in samenwerking met de ‘Oxford School of Hospitality Management’ gegeven. Deze school is onderdeel van de Oxford Brookes Universiteit, de meest moderne universiteit van Groot-Brittannië. Hun doel: de kennis en ervaring van Master studenten op het gebied van onderzoek en innovatie vergroten. De Oxford Brookes Universiteit is zeer nauw verbonden met de zakenwereld. Dit garandeert de relevantie van de opleidingen, de betrouwbaarheid van het personeel en de carrièremogelijkheden van de studenten.  

Print deze pagina
Deel deze pagina