Kasteel park

Internationale stage

Alle studenten van de Master Innovative Hospitality Management beginnen in het derde blok van het programma aan een internationaal avontuur: de 4 maanden durende bedrijfsstage. Jouw plaatsing binnen een professioneel bedrijf kan overal ter wereld zijn (als visumreglementen dit toestaan). Afhankelijk van je competenties en persoonlijke wensen vinden we een stageplaats voor je.
 
Dit laatste deel van het Master programma is gericht op het verbeteren van de werkervaring van studenten in internationale bedrijven die deel uitmaken van het netwerk van de ‘School of Tourism and Hospitality Management Sant Ignasi’ en de Hotel Management School Maastricht. De stages hebben een minimale duur van 18 weken en kunnen worden gedaan in hotels, adviesbureaus, toeristische organisaties of bedrijven die zich richten op innovatie. Er zijn bedrijven die stageplaatsen voor langere duur aanbieden. Zodra een student het theoretische deel van het programma heeft afgerond, kunnen deze worden aanvaard.
 
De hands-on ervaring in de praktijk biedt studenten inzicht in de huidige uitdagingen waar bedrijven in de branche voor staan. Met hun kennis en ervaring kunnen studenten creatieve en innovatieve oplossingen bieden.

De doelstellingen van de stage 

  • Zakelijke vaardigheden vergroten door de student toe te staan theoretische kennis toe te passen in een realistische omgeving.
  • De student vertrouwd maken met de functies van een internationale gastvrijheid organisatie.
  • Het ontwikkelen en verbeteren van verantwoordelijkheidsgevoel, communicatieve vaardigheden, flexibiliteit en teamwork. 

Tijdens de stage moet de student een innovatief project betreffende een bedrijfsmanagement onderwerp ontwikkelen. Voorbeelden: haalbaarheidsstudies, mogelijke knelpunten vaststellen, aanbevelingen doen om een bestaande situatie te verbeteren of evaluatieprocessen implementeren. Het praktische element wordt zeer gewaardeerd.
 
Hieronder zie je voorbeelden van plaatsen waar Master studenten hun internationale stages lopen.

Print deze pagina
Deel deze pagina