Kasteel park

De Hotel Management School Maastricht selecteert haar studenten. De selectieprocedure bestaat uit twee fasen.

Aanmelden voor studiejaar 2020-2021 kan via www.studielink.nl.
De uiterste aanmelddatum is 1 mei 2020. Hoe eerder je je aanmeldt, hoe groter de kans dat je wordt geplaatst in het instroommoment van je voorkeur (september of februari).

Na deze datum worden geen inschrijvingen meer geaccepteerd. Let erop dat je voldoet aan de toelatingseisen.


Nee, de Hotelschool heeft geen loting.
We proberen uit het groot aantal aanmeldingen de beste 320 studenten te halen en dat doen we door middel van een selectieprocedure.
Indien je correct, volledig en tijdig bent aangemeld, ontvang je automatisch een uitnodiging voor een eerste selectiedag. Bekijk de selectieprocedure zodat je hiervan een beeld kunt vormen.


Het eerste studiejaar kost ongeveer € 7.800. Dat is inclusief collegegeld, campusvergoeding (kamer en servicekosten), dienstkleding en boeken. De volgende jaren bedragen de studiekosten per jaar ongeveer € 3.600. Bekijk ons kostenoverzicht voor een gedetailleerd overzicht van alle kosten.


  • De campus. Je hebt een gemeubileerde (kleine) hotelkamer met eigen telefoon, internet, kabeltelevisie, koelkast enz. en je maakt gebruik van toilet- en douchefaciliteiten. Bovendien maak je gebruik van allerlei service, zoals een 24-uurs bemande conciërgerie, technische dienst, beveiliging enz. Als je een kamer in de stad moet huren, ben je dit geld ook kwijt aan huur.
  • De aanschaf van boeken: € 1.000. Echter, veel boeken gebruik je ook in de volgende jaren. 
  • De dienstkleding. Kokskleding voor de keuken en een kostuum (heren) of mantelpakje (dames) voor de representatieve functies als gastheer/gastvrouw in bijvoorbeeld de afdelingen front office en restaurant.

Om in aanmerking te komen voor toelating tot de Hotel Management School Maastricht moet je voldoen aan de toelatingseisen.1 | 2 | 3Print deze pagina
Deel deze pagina