60-jarig bestaan HHM

Funda-uitreiking | 24 maart 2017

Vrijdag 24 maart 2017 hebben 113 studenten hun Funda (= bachelor-diploma) ontvangen tijdens een feestelijke zitting in het MECC te Maastricht.

Docent Frans van Heeteren vervulde de rol van ceremoniemeester. Op een speelse, voortvarende wijze sprak hij de onderdelen aan elkaar en had veelvuldig de lachers op zijn hand. In zijn speech verwerkte hij de antwoorden van Fundalisten op de vraag hoe ze de Hotelschool ervaren hadden en wat hun plannen voor de toekomst zijn. Het bleek dat 24% verder gaat studeren, 58% een baan heeft al dan niet bij zijn/haar stagebedrijf, amper 14% nog werkzoekende is en het overige gedeelte al backpackend de wereld verder gaat verkennen.

Zonder uitzondering hebben de fundalisten hun studietijd aan de Hotelschool ervaren als een geweldige tijd, waarin ze een persoonlijke groei doormaakten, de wereld ontdekten tijdens stages, minoren en uitwisselingen en vriendschappen voor het leven hebben gesloten. Fundaliste Lonneke van de Wal, die sprak namens alle fundalisten, benoemde in haar speech de kenmerken van een hotello: mensen-mens, bourgondisch, nieuwsgierig, ondernemend, eigenwijs, goedgebekt, avontuurlijk, wereldreiziger, analist, adviseur, specialist en teamplayer.

Rita Kusters, manager Specialisaties, Minoren en Onderzoek en tevens docent, veroverde de harten van de fundalisten en hun ouders met een gepassioneerde toespraak met een sterk pleidooi voor wereldwijd begrip in een dynamische wereld.

Suzanne Laszlo-Serrarens, directeur Unicef en tevens alumna van de Hotel Management School Maastricht was gastspreker en gaf de fundalisten een aantal goede praktische carrièretips mee.

Ook waren er felicitaties van Ad Smits, directeur Hotel Management School Maastricht, Harpert van Seggelen, general manager Teaching Hotel en van de voorzitters van studentenvereniging Amphitryon en Student Council HMSM.

Na de ceremonie vond een gezellige receptie plaats, waar fundalisten, ouders en medewerkers van de HMSM onder het genot van een hapje en drankje de ervaringen van de afgelopen jaren nog eens de revue lieten passeren en voorlopig afscheid namen.

Bekijk het bovenstaande fotoalbum voor een sfeerimpressie. Bekijk ook de foto's gemaakt in het fotohoekje.


Print deze pagina
Deel deze pagina
The next step in hospitality