Kasteel Paleis

Funda-uitreiking maart 2019 | 04 april 2019

Zaterdag 30 maart hebben 100 studenten hun Funda (= bachelor-diploma) ontvangen tijdens een feestelijke zitting in het MECC te Maastricht.

Docent Frans van Heteren vervulde de rol van ceremoniemeester. Met regelmatig een rake kwinkslag sprak hij vlot en stijlvol de onderdelen aan elkaar. In zijn speech verwerkte hij de antwoorden van fundalisten op de vraag hoe ze de Hotelschool ervaren hebben en wat hun plannen voor de toekomst zijn. Het bleek dat 29% verder gaat studeren, 50% een baan heeft, 2% een eigen bedrijf start, amper 16% nog werkzoekende is en het overige gedeelte al backpackend de wereld verder gaat verkennen.

Directeur Ad Smits wenste de fundalisten namens de docenten en ondersteuners veel succes in hun loopbaan en veel geluk in hun persoonlijke leven. Rita Kusters, teamleider Hoofdfase en tevens docent, veroverde de harten van de fundalisten en hun ouders met een gepassioneerde keynote, waarbij ze en passant Emma Eltink in het zonnetje zette vanwege haar cum laude afstuderen. Tevens drukte ze de jonge professionals op het hart ook tijdens hun verdere leven de balans – net zoals tijdens hun studie – te behouden.

Zonder uitzondering hebben de fundalisten hun studietijd aan de Hotelschool ervaren als een geweldige tijd, waarin ze een persoonlijke groei doorgemaakt hebben en vriendschappen voor het leven hebben gesloten. Fundalist Niels Oudakker zou de Hotelschool zeker aanraden. Niels: “Alleen al vanwege het feit dat alles erg persoonlijk is. De afstand tussen docent en student is erg minimaal en geeft dus de mogelijkheid om op een persoonlijke manier met elkaar om te gaan, je leert elkaar dus ook erg goed kennen. Je kunt voor elk soort advies terecht bij school. Daarnaast is het, aangezien het studentenaantal niet al te groot is, erg makkelijk om iedereen te kennen; van eerste- tot laatstejaars.”

IHAB Award

Directeur Ad Smits reikte de IHAB Award uit. De IHAB Award wordt uitgereikt aan die fundalist die tijdens zijn/haar eindassessment het meeste indruk heeft gemaakt op de docenten en externe examinatoren. Claire Opsteyn won deze editie de award. Naast eeuwige glorie, ontving Evy een geldbedrag van € 1.000 gesponsord door Bidfood, een dag meelopen met een IHAB-lid en een overnachting.

Uiteraard waren er ook felicitatiespeeches van de voorzitter van studentenvereniging Amphitryon, Lotte Eickholt en van de voorzitter en vicevoorzitter van de Student Council, Axelle de Loose en Eline van Oostrom.

Gastspreker: Gerlof Bos

Alumnus Gerlof Bos [F 2004], oprichter LookingforBooking.com en HorecaNederland.TV vertelde op een enthousiasmerende manier over zijn eigen loopbaan en hoe hij met af en toe wat lef te tonen, veel bereikt heeft. Hij gaf de fundalisten de volgende carrièretips mee: Heb lef, durf gewoon, wees creatief, breek soms stiekem een klein regeltje, zie kansen, zet je netwerk in, wees kritisch naar jezelf, maar bovenal: tover een lach op je gezicht.

De laatste spreker was fundalist Jeremy Freeling Duke, die namens alle fundalisten sprak. Op zeer humoristische wijze memoreerde hij de voorbijgaande studiejaren. Wat hem vooral opviel was dat millennials altijd druk zijn. Het ‘druk hebben’ liep als een rode draad door zijn speech. Hij eindigde zijn speech dan ook met:  ‘Maak je niet druk om ons, want je hebt het zelf al druk genoeg’.

Na de ceremonie vond een gezellige receptie plaats, waar afgestudeerden, ouders en medewerkers van de HMSM onder het genot van een hapje en drankje de ervaringen van de afgelopen jaren nog eens de revue lieten passeren en voorlopig afscheid namen.


Print deze pagina
Deel deze pagina