60-jarig bestaan HHM

Funda-uitreiking september 2018 | 24 september 2018

Vrijdag 14 september hebben 125 studenten hun Funda (= bachelor-diploma) ontvangen tijdens een feestelijke zitting in het MECC te Maastricht.

Docent André van Lieshout vervulde de rol van ceremoniemeester. Met Britse humor sprak hij stijlvol de onderdelen aan elkaar. In zijn speech verwerkte hij de antwoorden van fundalisten op de vraag hoe ze de Hotelschool ervaren hebben en wat hun plannen voor de toekomst zijn. Het bleek dat 28% verder gaat studeren, 46% een baan heeft, amper 11% nog werkzoekende is en het overige gedeelte al backpackend de wereld verder gaat verkennen.

Directeur Ad Smits wenste de fundalisten namens de docenten en ondersteuners veel succes in hun loopbaan en veel geluk in hun persoonlijke leven. Rita Kusters, teamleider Hoofdfase en tevens docent, veroverde de harten van de fundalisten en hun ouders met een gepassioneerde keynote, waarbij ze Evy Graus in het zonnetje zette wegens haar cum laude afstuderen. Tevens drukte ze de jonge professionals op het hart ook tijdens hun verdere leven de balans – net zoals tijdens hun studie – te behouden.

Zonder uitzondering hebben de fundalisten hun studietijd aan de Hotelschool ervaren als een geweldige tijd, waarin ze een persoonlijke groei doorgemaakt hebben en vriendschappen voor het leven hebben gesloten. Fundaliste Irene Rietman verwoordde het als volgt: Naast alle mooie herinneringen en nieuwe vrienden die ik heb opgedaan op de hotelschool en in Maastricht, zijn alle tips en ervaringen die docenten mij hebben meegegeven tijdens colleges en field trips mij goed bijgebleven. Dit is onder andere het kiezen voor je eigen succes en je niet van de wijs laten brengen door anderen. Daarnaast is alle opgedane ervaring tijdens de stages iets belangrijks wat mij heeft gemaakt tot wat ik nu ben.

IHAB Award

Alumnus Jean Pierre van der Rest, hoogleraar bedrijfswetenschappen Universiteit Leiden en tevens lid van de International Hospitality Advisory Board (adviesorgaan van Hotel Management School Maastricht) reikte de IHAB Award uit. De IHAB Award wordt uitgereikt aan die fundalist die tijdens zijn/haar eindassessment het meeste indruk heeft gemaakt op de docenten en externe examinatoren. Evy Graus won deze editie de award. Naast eeuwige glorie, ontving Evy een geldbedrag van € 1.000 gesponsord door Bidfood, een dag meelopen met een IHAB-lid en een overnachting.

Uiteraard waren er ook felicitatiespeeches van de voorzitter van studentenvereniging Amphitryon, Lotte Eickholt en van de voorzitter en vicevoorzitter van de Student Council, Laura Raijmann en Wendy Béquet.

De laatste spreker was fundalist Aida Antuña Blaauw, die namens alle fundalisten sprak. Op zeer humoristische wijze memoreerde zij de voorbijgaande studiejaren. Wat haar vooral opgevallen was, was dat alle studenten als het erop aan kwam als een team samen werkte.

Na de ceremonie vond een gezellige receptie plaats, waar afgestudeerden, ouders en medewerkers van de HMSM onder het genot van een hapje en drankje de ervaringen van de afgelopen jaren nog eens de revue lieten passeren en voorlopig afscheid namen.

Bekijk het bovenstaande fotoalbum voor een sfeerimpressie.


Print deze pagina
Deel deze pagina