Kasteel Paleis

Funda-uitreiking september 2019 | 23 september 2019

Vrijdag 13 september jl. hebben 141 studenten hun Funda (= bachelor-diploma) ontvangen tijdens een feestelijke zitting in het MECC te Maastricht.

Docent Benedict Persoon vervulde de rol van ceremoniemeester. Met regelmatig een rake kwinkslag sprak hij vlot en stijlvol de onderdelen aan elkaar. In zijn speech verwerkte hij de antwoorden van fundalisten op de vraag hoe ze de Hotelschool ervaren hebben en wat hun plannen voor de toekomst zijn. Het bleek dat 22% verder gaat studeren, 54% een baan heeft, 1% een eigen bedrijf start, amper 17% nog werkzoekende is en het overige gedeelte al backpackend de wereld verder gaat verkennen.

Directeur Ad Smits wenste de fundalisten namens de docenten en ondersteuners veel succes in hun loopbaan en veel geluk in hun persoonlijke leven. Rita Kusters, Opleidingsmanager Specialisaties, Minoren en Onderzoek, veroverde de harten van de fundalisten en hun ouders met een gepassioneerde keynote. Het leven op de campus, de beide stages, de minoren en het vele groepswerk hebben er volgens haar voor gezorgd dat de fundalisten stuk voor stuk nu echte wereldburgers en teamplayers zijn. De hotelschool vormt een hechte, unieke community, waar de fundalisten blijvend deel van zullen uitmaken. Rita Kusters roemde en passant in haar speech ook fundaliste Pia Kerkeling wegens haar cum laude afstuderen.

Zonder uitzondering hebben de fundalisten hun studietijd aan de Hotelschool ervaren als een geweldige tijd, waarin ze een persoonlijke groei doorgemaakt hebben en vriendschappen voor het leven hebben gesloten. Fundalist Joris van Luijt zou de Hotelschool zeker aanraden. Joris: “De Hotel Management School Maastricht zorgt niet alleen voor een goede opstart naar de toekomstige baan. Het vormt haar studenten tot de young professionals waar bedrijven lyrisch over zijn. Een Hotelschool student is uniek in zijn soort en de sociale kwaliteiten die je opdoet op deze opleiding vind je nergens anders."

IHAB Award

Directeur Ad Smits reikte de IHAB Award uit. De IHAB Award wordt uitgereikt aan die fundalist die tijdens zijn/haar eindassessment het meeste indruk heeft gemaakt op de docenten en externe examinatoren. Floor Severens won deze editie de award. Naast eeuwige glorie, ontving Floor een geldbedrag van € 1.000 gesponsord door Bidfood, een dag meelopen met een IHAB-lid en een overnachting.

Uiteraard waren er ook felicitatiespeeches van de voorzitter van studentenvereniging Amphitryon, Dominique Bakker en van de voorzitter van de Student Council, Melloney Boersma.

Gastspreker: Birthe van Meegeren

Alumna Birthe van Meegeren [F 1994], retail wine specialist & educator en tevens wijnvrouw van het jaar 2019 vertelde op een enthousiasmerende manier over haar eigen leven en loopbaan en de keuzes die zij gemaakt heeft. Ze hoopte dat elke fundalist zijn/haar ikigai vindt; het Japanse geheim voor een lang en gelukkig leven. Birthe gaf de fundalisten de volgende carrièretips mee: bedenk wat je echt leuk vindt om te doen en waar je echt goed in bent en ga er dan voor, wees behulpzaam en aardig – dat maakt werken zoveel leuker én geniet van het leven, bij voorkeur met een goed glas wijn.

Knoop van Verdienste

Directeur Ad Smits reikte aan fundalist Matt Flipse en studente Anne Joosten de zilveren Knoop van Verdienste uit. Matt en Anne ontvingen dit eerbetoon omdat zij tijdens hun bestuursjaar bij studentenvereniging Amphitryon een nieuwe introductie voor Amphitryon gecreëerd en geïmplementeerd hebben.

De laatste spreker was fundaliste Nienke Cliteur, die namens alle fundalisten sprak. Op zeer humoristische wijze memoreerde zij de voorbijgaande studiejaren. Zij eindigde haar speech met de woorden: "zorg ervoor dat je je passie volgt, blijf trouw aan jezelf, maak af en toe grapjes en maak je geen zorgen over balans in je leven. Niemand heeft ooit gezegd dat een evenwichtig leven leuk was."

Na de ceremonie vond een gezellige receptie plaats, waar afgestudeerden, ouders en medewerkers van de HMSM onder het genot van een hapje en drankje de ervaringen van de afgelopen jaren nog eens de revue lieten passeren en voorlopig afscheid namen.


Print deze pagina
Deel deze pagina