60-jarig bestaan HHM

Hotelschoolstudenten winnen ondernemerschapsprijs met gezond fastfood concept | 13 maart 2017

Op donderdag 9 maart 2017 vond het Upgrade event bij Zuyd in Sittard plaats, waarbij ondernemerschap en innovatie centraal stonden. Tijdens deze dag werd ook de YEZ (Young Entrepreneurs Zuyd) Award uitgereikt. De finale werd gewonnen door hotelschoolstudenten Marleen Selten en Esther Crum. Met hun idee ‘Green Greetings’ willen zij mensen de kans geven om snel en gezond een maaltijd te nuttigen langs de snelweg: een gezond fastfood restaurant.
 

De YEZ Award wordt uitgereikt aan studenten of recent afgestudeerden van Zuyd die de meest kansrijke onderneming bedenken. De acht genomineerden pitchten tijdens de finale hun business-idee voor een jury. De ondernemers in spe hadden een aantal maanden hier naar toe gewerkt met behulp van coaches, workshops en trainingen.

Winnende concept

‘Green Greetings’ is een toekomstig horecaconcept dat gezond eten langs de snelweg aanbiedt. Door de toevoeging van een drive-through kunnen gasten snel, gezond en vers eten ‘on the go’. Esther en Marleen kwamen op het idee tijdens de ritjes van hun woonplaatsen naar studiestad Maastricht. “We konden onderweg alleen kiezen uit een burgermenu bij een fastfoodrestaurant of een kant-en-klaar vacuüm verpakte salade bij een benzinepomp, dat waren we zat”, aldus Marleen. Dat dit anders moet kunnen willen ze bewijzen met Green Greetings, dat het eerste fastfood restaurant langs de snelweg moet worden met gezonde concepten.

Marleen en Esther

Marleen en Esther zijn vierdejaars studenten. Ze hebben alle vakken van de opleiding afgerond en zijn in februari gestart met hun afstudeerstage. Tijdens deze stage, die de dames in Amsterdam en Rotterdam lopen, willen ze meer ervaring en contacten opdoen om goed voorbereid van start te gaan met hun eigen bedrijf.


Print deze pagina
Deel deze pagina