Kasteel Paleis

Fundalist Claire Opsteyn wint IHAB Award! | 04 april 2019

Tijdens de Funda-uitreiking op zaterdag 30 maart 2019 is de IHAB Award uitgereikt aan fundaliste Claire Opsteyn. Namens de jury van de eind-assessments had directeur Ad Smits de eer om de IHAB Award uit te reiken.

De jury prees Claire om haar uitzonderlijk eindassessment, de conclusie luidde als volgt:
"Claire Opsteyn wist de assessoren meteen in te pakken door haar waanzinnig goede presentatie. Maar nog mooier dan de vormgeving was de inhoud van haar presentatie. Oprecht, authentiek en doordacht. Claire heeft een passie voor de Food Services en verbond dit speels in haar presentatie met 4 gerechten die speciaal voor haar waren. Niet alleen qua gerecht, maar smaken, structuren en ingrediënten hadden specifieke betekenissen in haar hotelschool loopbaan, competenties, persoonlijkheid en haar toekomstvisie. Zeer sterk gepresenteerd, waarbij ze zich ook kwetsbaar durfde op te stellen, wat een mooie kwaliteit is. We hopen van harte dat ze haar dromen gaat waarmaken."

IHAB Award

Door de Hotel Management School Maastricht is sinds studiejaar 2017-2018 de IHAB Award in het leven geroepen. De IHAB staat voor International Hospitality Advisory Board, welke het adviesorgaan is van de Hotelschool. De award wordt uitgereikt aan een student die het meest indruk heeft gemaakt tijdens zijn of haar eindassessment.

Winnares Claire: "Ik vind het gewoon super cool dat ik gewonnen heb! Ik was verbaasd dat de IHAB bestaat uit zulke inspirerende en belangrijke mensen uit de branche. Ik voel mij oprecht vereerd dat ik deze prijs heb gewonnen. Ik heb mijn presentatie vooral dichtbij mijzelf gehouden en ik heb mijzelf vrij kwetsbaar opgesteld. Ik vind het mooi om te zien dat dit beloond wordt. Er staat mij een reis van 3 maanden in Zuid-Amerika te wachten, waar ik onder andere de stichting in Peru (waar ik een business plan voor het geschreven tijdens mijn 3de jaar op de hotelschool) weer ga bezoeken. De 1.000 euro zal dus besteed worden aan het financieren van deze reis. Ik ben heel benieuwd naar de meeloopdag. Ik vind HMSHost een heel mooi bedrijf en vind het super interessant om meer te weten te komen over hoe zij opereren en over de internationale groei die zij momenteel aan het realiseren zijn. Ik heb er super veel zin in!”

Eindassessment

Het eindassessment is het moment voor de student om te reflecteren op 4 jaar (soms langer, soms korter) studie aan de HMSM. Iedere student vertelt het verhaal van zijn of haar persoonlijke ontwikkeling op geheel eigen wijze. Hiermee kan de laatste credit verdiend worden. Dit assessment is als het ware 'het sollicitatiegesprek voor de toekomst'.

Genomineerden

Voor de prijs werden vier studenten genomineerd door hun assessoren, omdat zij bijzonder veel indruk maakten en het cijfer 9 of hoger scoorden. Genomineerden waren Niels Oudakker, Claire Opsteyn, Teddy Kühne en Frederique Bouwman.

Prijs

Naast de eeuwige glorie, ontving Claire een geldbedrag van € 1.000 gesponsord door Bidfood, een dag meelopen met IHAB member Walter Seib, CEO HMSHost International Schiphol Airport en een overnachting in een 5* hotel.


Print deze pagina
Deel deze pagina