60-jarig bestaan HHM

'Millennials in de hotelindustrie', een adviesonderzoek voor Hilton EMEA | 06 februari 2018

Op vrijdag 2 februari werd het project 'Millennials in de hotelindustrie' gepresenteerd op Hilton Schiphol Airport door zes vierdejaars studenten van Hotel Management School Maastricht.

Het onderzoek, uitgevoerd in opdracht van mevrouwJolijn Zeeuwen, General Manager van Hilton Schiphol, onderzocht de wensen en behoeften van Millennials als werknemers maar ook als consumenten en voorzag Hilton van advies over de implicaties voor haar personeels- en marketingbeleid.

Het rapport werd gepresenteerd aan Jolijn Zeeuwen, Jochem-Jan Sleiffer, Senior VP Operations Europe en een aantal senior executives die inbelden vanuit het hoofdkantoor in Watford.

Allen waren zeer tevreden over het rapport en de aanbevelingen die in overeenstemming waren met enkele van de beleidslijnen die Hilton momenteel overweegt. Ook waren ze zeer tevreden over de aanbevelingen voor de Millennial gasten en werknemers. Hilton is zich er volledig van bewust dat sommige kenmerken van millennials onderhevig zijn aan het ouder worden van de doelgroep, maar sommige kenmerken zijn blijvend.

Het afstemmen van beleid op Millennials mag echter niet leiden tot het vervreemden van eerdere generaties die nog steeds deel uit maken van het personeelsbestand, zoals Generation X. Joblabels bijvoorbeeld, nieuwe pittige namen die traditionele functies herschrijven, kunnen oudere generaties vervreemden en Hilton is zich hier volledig van bewust. De studenten eindigden met een concrete oproep aan Hilton om het volgende project op te dragen aan generatie GenZ, want deze betreedt nu de hotelmanagementscholen!

Foto
Staand (v.l.n.r.): Jolijn Zeeuwen, Celine in het Veld, Jochem-Jan Sleiffer, Tessa Krijnen, Youri Luimes and yanou Claassen 
Hurkend (v.l.n.r): Eleni Stolaki and Lilian Vijver


Print deze pagina
Deel deze pagina
Did you miss the Open Day? Please view our virtual tour on our campus.