60-jarig bestaan HHM

Moord en brand in de keuken | 23 oktober 2017

In de debuutroman 'Een uitgekookte zaak' van onze lector en smaakprofessor Peter Klosse zorgen moord, ontvoering, sabotage en brandstichting voor een spannende mix.

Interview Dagblad De Limburger

Dagblad De Limburger zocht Peter Klosse op en sprak met hem over deze spannende culithriller.

Peter wil met zijn boek aantonen hoe op wereldschaal gesold wordt met voeding en gezondheid door de twee grote boosdoeners Big Food en Big Pharma. Lees het interview dat 23 oktober 2017 verscheen in de krant.

Samenvatting van Een uitgekookte zaak

Frédéric Pelletier is de beste kok van Frankrijk. Hij heeft het klassieke en traditionele restaurant van zijn ouders omgetoverd tot een moderne eettempel waar mensen van over de hele wereld naar toe komen. Geobsedeerd door kwaliteit wil hij de beste zijn. Het geheim van zijn succesformule is culinair spektakel. Met de hulp van CuliFood, de grootste producent van voedseladditieven van de wereld, is hij in staat om gerechten te creëren die voorheen als onmogelijk werden gehouden. Ogenschijnlijk gaat het hem voor de wind, maar twijfels spelen op. Zit hij wel op de goede weg?

Aan de andere kant van de wereld volgt de ijverige Harvard studente Olga von Bertalanffy een masterclass moleculair koken. Veel van de stoffen en toepassingen die hier worden besproken herkent ze uit haar studie. Ze realiseert zich dat de negatieve keerzijdes niet worden belicht. Gesteund door haar professor Bob Martinez gaat ze op onderzoek uit. Als hij een pakket met geheime documenten
ontvangt die zijn nagelaten door de directeur van het Research Institute for Food Additives komen er dimensies naar boven die geen van beiden ooit voor mogelijk hielden.

Interesse gewekt?

Dit 467 pagina's tellende boek is verkrijgbaar bij bol.com, bruna.nl, Libris en de Hanos vestigingen.


Print deze pagina
Deel deze pagina
Een korte sfeerimpressie van de HMSM