60-jarig bestaan HHM

Hotelschool gaat strategische samenwerking aan op Aruba | 26 januari 2018

Hotel Management School Maastricht en Aruba Tourism Authority zijn op 12 januari 2018 een strategische samenwerking aangegaan, gericht op het optimaliseren van het serviceniveau van organisaties op Aruba.

Het team Hospitality Consultancy van de Hotel Management School Maastricht heeft hierin het initiatief; onder meer een train-de-trainer module ten behoeve van het team Aruba Certification Program (ACP) maakt deel uit van het programma waarin wordt samengewerkt.

Opkrikken serviceniveau hotels, maar ook van taxibedrijven

De partners ontwikkelen samen programma's en werkmethodes op het gebied van Service Excellence. De bedoeling van deze programma's is om het serviceniveau in diverse organisaties op Aruba op een continu hoog niveau te krijgen en te houden. In de hotels, maar ook in gerelateerde branches, zoals touroperators, douane en taxibedrijven.

Lokale consultants

Het team Hospitality Consultancy van de Hotel Management School Maastricht zal daarnaast het team van Aruba Certification Program adviseren, trainen en helpen om het team in de loop van de tijd om te vormen van puur trainer/facilitator naar 'service excellence consultant'. De samenwerking is er verder op gericht om kennis en ervaringen te delen en deze samen te ontwikkelen en over te dragen, zodat het team lokaal de activiteiten kan uitvoeren. De samenwerking is gebaseerd op het train-de-trainer principe, omdat het effect veel groter is als lokale consultants de uitvoering zelf verzorgen.

Hospitality Consultants van de Hotelschool Maastricht zullen op regelmatige basis naar Aruba afreizen om de programma's te ontwikkelen en training en advies te geven.

Samenwerkingsovereenkomst

De afgelopen week hebben Ton Stekelenburg (directeur HMSM Hospitality Consultancyl) en senior consultants Jeroen Frerichs en Maarten Bos de inhoudelijke context in kaart gebracht op basis van gesprekken met onder andere de Minister van Toerisme, de President van de Centrale Bank, vakbonden, de hotel associatie en andere vertegenwoordigers uit de industrie. De bevindingen zijn op vrijdagmiddag 12 januari 2018 succesvol gepresenteerd, waarna Ronella Tjin Asjoe-Croes, CEO van de Aruba Tourism Authority en Ton Stekelenburg de officiële samenwerkingsovereenkomst hebben getekend.


Print deze pagina
Deel deze pagina