kasteel - 1

lo.ca.vore

Definitie: persoon die geïnteresseerd is in streekvoedsel, dat niet over lange afstanden vervoerd is.

Waarom locavore?

Voor uw gezondheid
Hoe korter de tijd tussen de boerderij en uw tafel, hoe kleiner de kans dat voedingsstoffen verloren gaan.

Voor uw veiligheid
Lokale boeren zijn niet anoniem en nemen hun verantwoordelijkheden tegenover de consument serieus.

Voor lokale families
Lokale boeren die direct aan de consument verkopen, kunnen de volle verkoopprijs krijgen.

Voor het milieu
Goed beheerde boerderijen dragen bij aan het lokale ecosysteem; ze houden de bodem vruchtbaar, beschermen bronnen en halen CO2 uit de atmosfeer.

Waar geloven wij in?

Gastvrijheid en innovatie
In het Teaching Hotel kunnen we experimenteren met nieuwe concepten, gastvrijheid op een nieuwe manier bekijken en nadenken over mogelijke innovaties met onze externe partners. Zo trainen wij de toekomstige hotelmanagers om creatieve, innovatieve professionals te zijn, die kunnen zorgen voor een nieuwe impuls in de gastvrijheidsbranche.

Streekproducten
In Maastricht en haar omgeving telen veel zelfstandige ondernemers biologische producten: verantwoord geproduceerd, zuiver en goed van smaak. Wij voelen ons betrokken bij deze producenten en stellen daarom het lokale product centraal bij de bereiding van onze gerechten.

Print deze pagina
Deel deze pagina