kasteel - 1

Filosofie

De Hotel Management School Maastricht wil zijn studenten een praktische trainingsomgeving bieden die experimenteel en toekomstgericht is. Daarom is Château Bethlehem omgebouwd tot een innovatief Teaching Hotel met 26 kamers, diverse vergaderruimtes, een restaurant en een bar. Teaching Hotel Château Bethlehem is een echt hotel. Waar gasten welkom zijn en waar studenten de rollen van gastheer, gastvrouw ėn manager vervullen.

Teaching Hotel met studenten

Inspirerende omgeving

Het curriculum van de hotelschool wordt steeds vernieuwd. Met de komst van het nieuwe hotel is ook het praktijkonderwijs 'state of the art' geworden. Daarmee realiseert de Hotelschool een optimale afstemming tussen theorie en praktijk. En biedt zij haar studenten een uitdagend en afwisselend programma.

In de loop der jaren heeft de hospitality branche vele veranderingen ondergaan. De Hotelschool anticipeert hierop. Zij acht het noodzakelijk om een omgeving te creëren die haar docenten, maar vooral ook haar studenten stimuleert en inspireert. Deze omgeving biedt de mogelijkheid om de nieuwste trends en ontwikkelingen in het opleidingsprogramma te integreren. Daarnaast stimuleert het hotel de studenten om te zoeken naar innovatiemogelijkheden. Nog voordat hun carrière van start gaat, maken ze kennis met ontwerpgericht en conceptueel denken. In de visie van de Hotelschool dient een hotelmanager open te staan voor verandering en innoverend werken.

Unieke leeromgeving

Via het concept ‘leren op de werkplek’ doen studenten praktijkervaring op in het Teaching Hotel. In de eerste zes maanden van hun eerste jaar brengen zij de geleerde theorie in praktijk, maar ze voeren ook supervisietaken uit. Tot slot loopt een selecte groep studenten stage in het Teaching Hotel. Tijdens een praktijk- of managementstage vervullen zij de functie van supervisor/manager.

Print deze pagina
Deel deze pagina