kasteel - 1

Bart Vos

Bart Vos is afgestudeerd aan de Kunst Academie Den Haag. In 1996 heeft hij Vos Interieur Maupertuus opgericht. Momenteel heeft hij de creatieve leiding over deze zaak die uniek is binnen Europa met een substantiële en bijzondere collectie.

De vraag van de klant vormt altijd het uitgangspunt voor het interieur of product dat ontworpen moet worden. Het werk van Bart Vos kenmerkt zich door een heldere stijl waarin eenvoudige, architectonische vormen domineren. In een aantal stappen brengt hij het uitgangspunt voor het ontwerp terug naar de meest basale vorm. In zowel zijn interieur ontwerpen als in zijn product ontwerpen worden alle overtollige elementen geëlimineerd tot de kern overblijft. Desondanks zijn de producten en ontwerpen breed toepasbaar en functioneel, zowel vorm als gebruikerscomfort spelen een belangrijke rol.

“De gangen zijn slechts een eenvoudige toegangspoort tot de kamers. Daar vinden de echte feestelijkheden natuurlijk plaats”, zegt Bart Vos die de openbare ruimtes van het hotel ontwierp. Daarom hield hij zijn ontwerp sober en ingetogen. “In de meeste hotels zijn de gangen volgepropt met schilderijtjes en grote vazen met bloemstukken. Hier zou dat alleen maar ruim zijn die de spanning verstoren die deze bijzondere omgeving oproept. De gangen kijken namelijk allemaal uit op de prachtige binnenplaats”.

Designer Bart Vos heeft de openbare ruimtes ontworpen
Print deze pagina
Deel deze pagina