kasteel - 1

Fleur Muris & Marcel van Neer

Fleur en Marcel zijn beiden afgestudeerd aan de Maastricht Academie voor Architectuur en werken nu voor iNeXarchitecten, een team van architecten gevestigd in Maastricht. De designs van Fleur en Marcel kenmerken zich niet door spectaculaire trekken, maar door verfijning, rust, minimalisme en sereniteit en proberen daarmee een gevoel van gelaagdheid te creëren. Zij verankeren hun ontwerpen in hun omgeving en maken gebruik van factoren als oriëntatie, contemplatie en omgeving om variatie aan te brengen.

Fleur Muris en Marcel van Neer over de vier hotelkamers die zij ontwierpen:
“Het uitgangspunt van ons ontwerp zijn de studenten van de Hotel Management School  Maastricht, die opgeleid worden voor een succesvolle carrière in de internationale hotelbranche. Met ons ontwerp willen we dat zij niet alleen geïnspireerd worden om naar de mogelijkheden en trends van de toekomst te kijken maar ook dat ze een bepaalde mate van gastvrijheid waarborgen. Onze missie is: ‘professionals in hospitality’, a different point of view.

Een bezoek aan onze kamer is ook een bezoek aan Zuid-Limburg. Een regio die gastvrijheid hoog in het vaandel heeft staan. De kamer is geen uitwisselbare ruimte die net zo goed in Londen, Madrid of Brussel had kunnen liggen. Het concept is afgestemd op de plek en de inrichting geeft antwoord op de ruimte en diens specifieke kenmerken.

De gastvrijheid hebben we gevonden in de menselijke interactie tussen het personeel, de student en de hotelgast. Deze is geïnspireerd op de ryokans, de traditionele pensions in Japan die bekend staan om hun legendarische service. In de ryokan zijn alleen de essentiële dingen aanwezig. Door deze eenvoud krijgt de hotelgast de mogelijkheid om volledig tot rust te komen.

We willen een bepaalde gastvrijheid van het personeel ‘uitlokken’, anders dan de normale gang van zaken in een hotel. De gastheer dient mee te lopen naar de hotelkamer en al doende tekst en uitleg te geven over het gebruik van de hotelkamer, net zoals het personeel in de ryokan.

De kamers zijn ingericht met houten meubelelementen. Hierin worden alle essentiële zaken gebundeld. Het is een uitdaging voor de gast om dit meubel te ontdekken. De door ons vormgegeven kamers hebben beide hun eigen karakter“.

Fleur Muris en Marcel van Neer ontwierpen twee hotelkamers:
Hotelkamer 16 – Eenvoud en Gastvrijheid
Hotelkamer 20 – Eenvoud en Gastvrijheid

Designers Fleur Muris & Marcel van Neer in hun kamer Eenvoud en Gastvrijheid
Print deze pagina
Deel deze pagina