kasteel - 1

Henk Vos

De art direction van het Teaching Hotel lag in handen van ontwerper Henk Vos, die ook het Kruisherenhotel in Maastricht ontwierp.

Henk Vos (1939) studeerde interieurarchitectuur aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam. Vanaf 1963 tot 2006 leidde hij samen met zijn familie een toonaangevend interieurinstituut ‘Vos Interieur Maupertuus’ in Groningen. Een belangrijke schakel binnen Vos Interieur is het bureau voor interieurarchitectuur dat voor zowel particuliere als zakelijke opdrachtgevers in binnen- en buitenland toonaangevende projecten realiseert. Tot de opdrachtgevers behoren onder andere Sanoma/VNU, Achmea, Agis, Essent, het Kruisherenhotel en TNT.

Daarnaast is Henk Vos ook een succesvol industrieel ontwerper voor verschillende bekende merken als Linteloo, Hugues Chevalier en de Dutch Gelderland Groep. Zijn eerste bank, de 4800, die hij in 1983 heeft ontworpen voor de Dutch Gelderland Groep is nog steeds een van de meest succesvolle modellen uit  hun collectie. De 4800 fauteuil is opgenomen in de collectie van het Stedelijk Museum Amsterdam. De ontwerpen van Henk Vos onderscheiden zich door hun eenvoudige, simpele vormen en strakke lijnen. ‘Liever leeg dan lelijk’ is dan ook het motto van deze designer wiens ontwerpen niet alleen door hun tijdloze schoonheid, maar ook door het gebruik van kwalitatief hoogstaande materialen, een lange levensduur hebben.

Architect Henk Vos
Print deze pagina
Deel deze pagina