kasteel - 1

Luc Coenegracht

Luc Coenegracht is docent Bouw & Inrichting aan de Hotel Management School Maastricht. Tevens werkt hij als architect bij Architectenburo Ton Vandenbergh in Heerlen. Luc Coenegracht ontwierp de meeting rooms van het Teaching Hotel. De ruimtes zijn geschikt voor gebruik door kleine groepen en gezelschappen van maximaal 7 tot 8 personen.

Vergaderruimtes L'Une en L'Autre

De identieke grootte en vorm zijn het uitgangspunt geweest voor een sobere maar gelijksoortige uitwerking. Hierbij heeft Luc de gekozen voor een complementaire kleurstelling voor deze kamers, dit resulteert in twee tegengestelde kamers met een onderlinge relatie. Bij de aankleding van de ruimtes is deze kleurstelling terug te zien. Ook in de naamgeving is de verbondenheid van deze beide vergaderkamers uitgedrukt.
Het toegepast meubilair zorgt voor een geheel eigen karakter dat wordt versterkt door een eigen geur voor deze ruimten.

Vergaderruimtes Les 5 Sens en Le Cabinet

Het thema sensitiviteit was hier het uitgangspunt. Door het selectief inzetten van geur, kleur, licht, geluid en ICT zorgt Luc ervoor dat vergaderen meer wordt dan alleen vergaderen. Hij maakt er een beleving van.
Voor beide kamers is geput uit de rijke historie van de Hotelschool: in ‘Les 5 Sens’ is de oude kasteelvloer hergebruikt. ‘Le Cabinet’ laat een afspiegeling zien van voorwerpen, foto’s  en documenten die de 60-jarige historie van de Hotelschool verbeelden.
Duurzaamheid en ingezette gebruikte materialen zijn terug te zien in de toepassingen van verpakkingsmateriaal zoals wijnkistjes als vitrines en wandmeubelen. Ook is er gebruik gemaakt van  een zeer geavanceerde energiezuinige LED verlichting.

Architect Luc Coenegracht in vergaderruimte Le Cabinet
Print deze pagina
Deel deze pagina