kasteel - 1

Studio Makkink & Bey

Jurgen Bey is afgestudeerd aan de Design Academy Eindhoven en is vervolgens met Studio Jurgen Bey begonnen. In 2002 heeft hij met architect Rianne Makkink Studio Makkink & Bey opgericht. Hun projecten zijn gericht op een nadere integratie van architectuur en design en hun klanten zijn over het algemeen Nederlands.

Bey geeft ook les aan de Royal College of Art in Londen. Jurgen Bey analyseert altijd objecten om hem heen. Hij is geraakt door hun schoonheid en ziet geen reden om nieuwe objecten aan bestaande objecten toe te voegen. Hij geeft er de voorkeur aan een nieuwe wereld te creëren van dingen waar we al bekend mee zijn.

Jurgen Bey over de vier hotelkamers die hij ontwierp:
“Hotels en hotelkamers moeten zich snel kunnen plooien tot thuis voor een doorreizende stroom gasten. Als plek zijn de ruimtes hierom vaak ingericht volgens een standaard die zich in elke kamer herhaalt. Het persoonlijke karakter van thuis wordt nauwelijks benaderd, wanneer niets in de kamer extra aandacht krijgt of benadrukt wordt. Studio Makkink & Bey heeft in de vier interieurs van kamer 1, 2, 3, en 4 onderlinge gladgestreken verhoudingen tussen de meubilering grilliger gemaakt, zodat elke kamer een specifieke karaktertrek kreeg en een eigen wereld wordt. In elk gastenverblijf wordt één specifiek aspect van verblijven onderzocht. De ingrepen zijn minimaal, zodat de ruimte herkenbaar blijft als hotelkamer en de situatie slechts een korte glimp van een onlogische wereld laat zien die een week of weekend lang, net een thuis kan zijn.”

Hotelkamer 1 – Push Start
Hotelkamer 2 – Fremdkörper
Hotelkamer 3 – Bespread Frontier
Hotelkamer 4 – Crayon Room

Designer Jurgen Bey in Frëmdkorper
Print deze pagina
Deel deze pagina