kasteel - 1

Limburgweek in het Teaching Hotel

Op zoek naar iets anders dan normaal? Nieuwsgierig naar wat de regio Limburg allemaal te bieden heeft op culinair gebied? Interesse in de veelzijdigheid van Limburgse wijnen? Bij ons bent u aan het goede adres.
Tijdens de Limburgweek, die dit jaar voor de tweede keer wordt georganiseerd, worden Limburgse producten in de schijnwerpers gezet om het beste van de regio naar voren te laten komen. De week vindt plaats van 18 tot en met 23 november. 

Aperitief

Elke avond beginnen we feestelijk met een aperitief in onze bar Le Coin om 18:00 uur. Tijdens het aperitief zal er elke avond aandacht geschonken worden aan een bepaald product, uitgelegd door een van onze leveranciers. Hieronder vindt u een overzicht van de leveranciers per dag:

  • Maandag: wijnproeverij gegeven door Domein Holset. Tijdens deze proeverij maakt u kennis met de unieke wijnen van wijndomein Holset: het enige Limburgse wijndomein dat enkele mousserende wijnen maakt!
  • Dinsdag: wijnproeverij gegeven door Caves d’Amphitryon. Deze proeverij wordt gegeven door een student van de Hotel Management School Maastricht met een passie voor wijn. Tijdens de proeverij wordt uitgelegd wat Limburgse wijnen zo bijzonder maakt en worden wijnen uit Limburg vergeleken met wijnen uit andere gebieden. 
  • Woensdag: workshop van de Jam Brouwerij. Gelegen in Belgisch Limburg, maakt de Jam Brouwerij meer dan alleen jam. Tijdens het aperitief vertellen ze meer over wat dit bedrijf zo bijzonder maakt en hun passie voor de streek.
  • Donderdag: bier workshop van de Maastrichter Maltezer. Tijdens het aperitief wordt de drijfkracht achter deze brouwerij verteld, die in 2018 zijn deuren heropende. 
  • Vrijdag: workshop geitenkaas van Sjevraoje Geitenkaas. Tijdens deze workshop wordt uitgelegd hoe Sjevraoje deze bijzondere geitenkaas maakt op basis van biologische melk. 

Diner

Na het aperitief, wat tussen 18.00 en 19.00 geserveerd wordt, gaat u aan tafel in ons restaurant L’Étoile. Tijdens deze week serveren wij ons Proefschrift, bestaande uit een zestal gerechten, waarbij Limburgse producten de hoofdrol spelen. U kunt kiezen uit een 3- of 4-gangen menu. Bij beide menu’s is brood en tafelwater inbegrepen. Ook het aperitief is inclusief.
Op enkele avonden kookt er een andere chef of een van onze producenten mee om een bepaald product extra in het zonnetje te zetten, zo is op donderdag Erik Stevens eindverantwoordelijk voor het menu en op vrijdag gaat Fred Stassen, van Sjevraoje geitenkaas zelf, mee de keuken in!
Bent u enthousiast? Wij werken gedurende deze week enkel met reserveringen

Concert

Op zaterdag sluiten wij de week feestelijk af met een diner in de Franse Zaal begeleid door een concert. Tussen de gangen door zal het Maastricht Study Ensembles klassieke muziekale stukken spelen die passen bij het herfst seizoen. Na het dessert zullen de laatste stukken worden gespeeld. Tijdens deze avond serveren wij een 3-gangen menu inclusief aperitief en wijnarrangement voor € 59,50. De kosten van het concert zitten hier bij inbegrepen.  

Reserveren hiervoor kan enkel telefonisch via +31 (0)43 352 82 49 of via e-mail salesteachinghotel@zuyd.nl.

We kijken ernaar uit u te verwelkomen!
 

Print deze pagina
Deel deze pagina