#

Samenwerken met de hotelschool

Staat u open voor een buitenstaander's perspectief op uw bedrijf of organisatie? Bent u op zoek naar innovatieve ideeën? Wilt u nu eindelijk eens dat diepteonderzoek laten doen waar u zelf de tijd maar niet voor vindt? Wij bieden u graag de uitgelezen kans om u als opdrachtgever te koppelen aan onze studenten. In de vorm van een stage of project. U krijgt input en geeft tegelijkertijd de volgende generatie gastvrijheidmanagers de kans om te groeien in hun competenties en attitude. 

Er zijn meer manieren om met de hotelschool en -studenten samen te werken. Misschien wilt u wel een keer gastspreker zijn? Of draagt u de hotelschool een warm hart toe en wilt u met ons overleggen over een vorm van sponsoring. Over al deze zaken gaan wij heel graag met u in gesprek. Samen brengen we de jongere generatie verder!

Praktijk- en managementstages

Haal een jonge, enthousiaste, toekomstig leidinggevende in de gastvrijheidsector in huis! Onze studenten kijken met een frisse blik naar uw bedrijf en bieden u nieuwe inzichten. Ze werken graag in teamverband en zijn hands-on. De stage duurt 22 weken en starten tweemaal per jaar: in februari en in september. 

Stages vormen een belangrijk deel van onze hotelmanagement opleiding en zijn van essentieel belang om studenten voor te bereiden op een succesvolle toekomst in de internationale hospitality industrie. Uiteraard krijgen ze persoonlijke feedback van hun stagebegeleider. De hotelschool heeft al jaren een succesvol netwerk van partners, maar we zijn altijd op zoek naar nieuwe organisaties en bedrijven. Het stagebureau beoordeelt de stageplaatsen en maakt altijd een voorselectie voor bedrijven. Zo krijgen zij de meest geschikte kandidaten toegewezen. 

Praktijkstage (buitenland)

In de tweede helft van het tweede studiejaar vervullen onze hotelschool studenten een praktijkstage in het buitenland. Werkt u bij een internationaal 4- of 5-sterrenhotel, in Europa, Azië, de Verenigde Staten, de Antillen, of de Verenigde Arabische Emiraten en biedt u plaats aan stagiaires? Laat het ons dan weten. Onze studenten beheersen meerdere vreemde talen en kunnen tijdens hun eerste stage meedraaien met de dagelijkse praktijk. Bijvoorbeeld op de afdeling Rooms Division of Food & Beverage. De stagebegeleider brengt altijd een bezoek aan de stagiair.

Managementstage (binnen- en buitenland)

In de tweede helft van het vierde studiejaar begint de managementstage. Deze kan zowel in Nederland als het buitenland plaatsvinden. Werkt u in een hospitality gerelateerd bedrijf en heeft u ruimte om jonge professionals ervaring te laten opdoen? Bijvoorbeeld in een bepaald vakgebied of beleidsterrein, zoals Financiën, Marketing, Human Resources Management, Event Management, Foodservice of Toerisme? Dan komen wij graag met u in contact. Een onderzoeksopdracht maakt deel uit van deze stage.

Belangstelling voor stagiaires? Neem dan contact op met het Internship Team.​​​​​​

internships.hmsm@zuyd.nl

Management consultancy projecten

Elk jaar in februari en september starten managementprojectgroepen met hun afstudeerproject voor een opdrachtgever. Het management consultancy project wordt in 15 weken uitgevoerd door een groep van vier of vijf vierdejaarsstudenten volgens een vaste werkwijze en afspraken.

De studenten presenteren de resultaten van het project in een onderzoeksrapport en een adviesrapport aan opdrachtgever. Elke student verdedigt individueel het onderzoeksrapport ten overstaan van de eigen begeleider en een andere docent. Na afronding van dit project starten de studenten hun managementstage. Dit is de laatste fase van hun bacheloropleiding. De onderzoeksopdrachten vinden plaats in alle terreinen van gastvrijheid passend bij de specialisatie van de studenten.

Wilt u graag met onze studenten samenwerken in de vorm van een managementproject binnen uw organisatie? Laat het ons weten! Lees meer en neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Profiel Hotel Management: Luc Partouns
luc.partouns@zuyd.nl, tel +31 6 34 30 09 87

Profiel Foodservice: Paul van Oers 
paul.vanoers@zuyd.nl, tel +31 6 14 78 22 65

Profiel Horizons in Hospitality: Emily Teunissen
emily.teunissen@zuyd.nl, tel +31 6 51 12 10 24

Support: Leonne Huveners 
leonne.huveners@zuyd.nl, tel +31 6 82 93 60 14

Gastcolleges

Gastcolleges geven nieuwe energie. Wij zijn altijd op zoek naar sprekers uit het bedrijfsleven en de non-profitsector voor lezingen voor onze studenten. Dankzij deze inspirerende colleges krijgen studenten meer inzicht in het leven na de hotelschool en de beroepspraktijk die daarbij hoort. We zijn u nu al dankbaar voor uw bijdrage!

Heeft u interesse om een gastcollege te geven? Neem dan contact op met Leonne Huveners – Coördinator Minoren.

+31 (0)6 82 93 60 14
leonne.huveners@zuyd.nl

 

Partnerships / Sponsoring

Is hospitality voor u een belangrijk segment? De managers van de toekomst worden bij ons opgeleid. Verschillende partijen geloven in de meerwaarde om in onze wereld aanwezig te zijn en bij te dragen aan ons succes. Wij verkennen graag de mogelijkheden met u. 

Belangstelling in samenwerken? Neem dan contact op met Vera Duehring - Dean Relations & Commercial Affairs.

+31 (0)6 227 913 48
vera.duehring@zuyd.nl

Foundation HMSM

Wilt u jong hospitality talent ondersteunen? Kijk dan naar de mogelijkheden van de Foundation HMSM of stuur een e-mail naar Foundationhmsm@zuyd.nl. Zo helpen we samen een toekomstige generatie en steunt u tegelijkertijd de toekomst van onze branche.

Bezoekadres

Bethlehemweg 2
6222 BM Maastricht

Contact algemeen

+31 (0)43 352 82 82