#

Welkom bij HMSM

De Hotel Management School Maastricht (HMSM) is onderdeel van Zuyd Hogeschool. HMSM wordt internationaal gezien als een van de meest toonaangevende instituten op het gebied van hoger hotelmanagement. Ons motto is: ‘The next step in hospitality’.

Onze hotelschool

Met een startkapitaal van 500 gulden en ongeveer 100 mannelijke studenten, opende de hotelschool in Maastricht in 1950 haar deuren. De tijden zijn veranderd en inmiddels telt de school ongeveer 1.500 studenten, zowel mannen als vrouwen, uit binnen- en buitenland. De fundamentele waarden ‘individuele verantwoordelijkheid’ en ‘persoonlijke aandacht’ bleven echter behouden. 

Onze waarden zijn het kompas dat ons leidt, zodat we de veranderingen in de industrie  kunnen omarmen. Zij bieden de basis waarmee we kunnen excelleren. Met passie brengen wij de wereld in beweging. Met onze professionaliteit stellen we hoge eisen aan onszelf en onze prestaties. Wij zijn game changers in de industrie, omdat we de moed hebben om onze grenzen te verleggen en de volgende stappen te durven nemen die ons naar onze doelen brengen. We verbinden en zien elke interactie als een kans om onze horizon te verbreden, te groeien en een positieve impact te maken. Tot slot streven we naar originaliteit. Authentiek zijn en trouw blijven aan jezelf, waardoor persoonlijk leiderschap ontstaat. Bij Hotel Management School Maastricht is iedereen uniek en worden we allemaal gedreven door originaliteit.

We zijn een instelling die erkend wordt om haar unieke perspectief op hoe veranderingen in de branche kunnen worden omgezet in zakelijke voordeel. Wij zien het als een inspirerende uitdaging om de energie en talenten van onze medewerkers en studenten te bundelen, academische inzichten om te zetten in dagelijkse praktijk, en zo bij te dragen aan de toekomst van de hospitality branche. Bekijk onze merkfilm.

De Hotel Management School Maastricht behoort tot de top van de hotelmanagement opleidingen in Europa en is nationaal (NVAO) en internationaal (THE-ICE) geaccrediteerd. Sinds 2013 dragen wij het bijzonder kenmerk ‘Kleinschalig en intensief onderwijs’ (NVAO).

Onze organisatie

Hotel Management School Maastricht biedt zowel een Nederlands- als een Engelstalige 4-jarige Bachelor of Arts in hotelmanagement aan. Daarnaast bieden we twee Engelstalige Masters of Science aan; de Master in Facility and Real Estate Management en de Joint Master Leading Hospitality Innovation

Aan de opleiding zijn het lectoraat Future in Food, het lectoraat Global Minds @ Work en het lectoraat Data-driven Hospitality verbonden. We werken ook nauw samen met andere lectoraten van Zuyd, zoals Professional Communication in a Digitalising Society (PROCODIS) and Employability

De schoolcampus maakt deel uit van een prachtig park op ongeveer 10 minuten fietsen van het Bourgondische centrum van Maastricht. Op de campus bevinden zich het onderwijsgebouw, de Student Residence voor de eerstejaars studenten en het Teaching Hotel. In het Teaching Hotel doet elke student het eerste jaar praktische ervaring op binnen alle afdelingen van het hotel. We bieden studenten daarna ruime mogelijkheden voor internationale stages.

Onze community

Hotel Management School Maastricht is trots op haar open en groeiende internationale community. Dit uitgebreide netwerk bestaat uit:

  • meer dan 150 enthousiaste medewerkers
  • ongeveer 1.500 studenten, waarvan een groeiend aantal internationale studenten (momenteel 13% internationale studenten uit 33 landen)
  • wereldwijd alumni netwerk van meer dan 9.000 alumni, verspreid over 48 landen, waarvan 18% zich inzet voor de HMSM op verschillende manieren
  • partners van de hotelschool (universiteiten en bedrijfsleven)

Afgestudeerden van de hotelschool zijn zeer gewilde managers in de hotelindustrie en veel andere branches. Ze groeien veelal door naar goede managementposities of worden zelfstandig ondernemer. Veel alumni blijven zeer betrokken bij hun Alma Mater. Zij dragen graag hun steentje bij aan de opleiding. Onder meer door het aanbieden van (internationale) stageplekken, het geven van gastcolleges of donaties aan de Foundation HMSM. Alumni blijven met elkaar in contact op het besloten alumni platform.

Contact algemeen

+31 (0)43 352 82 82

The next step in hospitality

Managementteam

Hotel Management School Maastricht is een onderdeel van Zuyd Hogeschool. Het managementteam bestaat uit meerdere leden met elk hun eigen expertise binnen onderwijs, onderzoek en de industrie.

Managementteam
#

Lectoraten

Er zijn drie lectoraten van Zuyd Hogeschool verbonden aan de hotelschool. Zij zullen de komende jaren zorgen voor de ontwikkeling en verspreiding van kennis en intensivering van de samenwerking met de industrie.

Maak kennis met de lectoren in deze video

#

Duurzaamheid

Binnen Hotel Management School Maastricht houden we ons op verschillende manieren bezig met duurzaamheid en het verduurzamen van onze school. Via diverse initiatieven creëren we bewustwording en vergroten we de kennis onder onze studenten en medewerkers. Dit doen we zowel binnen ons onderwijs als op onze campus. 

Duurzaamheid
#

International Hospitality Advisory Board

De International Hospitality Advisory Board (IHAB) bestaat uit managers uit de internationale hospitality industrie en professoren uit de academische wereld. Samen vertegenwoordigen zij een breed spectrum aan expertise in hospitality, leiderschap, innovatie, foodservice en onderzoek. Zij ondersteunen het managementteam bij het maken van strategische keuzes. Zo zorgt de opleiding dat het onderwijsprogramma afgestemd is en blijft op de huidige en toekomstige behoeften van de snel veranderende hospitality industrie.

#

De IHAB bestaat uit de volgende leden: Dries BögelsRonny Maier, Gaby Odekerken, Mien Segers, Walter Seib, Rino Soeters en Erwin Verhoog.

IHAB-award

De IHAB-award is een prijs voor de afgestudeerde die het meeste indruk wist te maken tijdens het final assessment. In dit mondelinge examen reflecteren studenten op de ontwikkeling die ze hebben doorgemaakt tijdens hun studie aan de hotelschool. Ze presenteren zichzelf als ‘young professional’ en laten zien dat ze klaar zijn voor hun ‘next step in hospitality’. De winnaar ontvangt, behalve eeuwige roem, een door Bidfood gesponsord geldbedrag van 1.000 euro. Daarnaast mag hij of zij een dag een IHAB-lid volgen in zijn of haar werkzaamheden.

IHAB-award winnaars
#

Knoop van Verdienste

De Knoop van Verdienste wordt uitgereikt als eerbetoon aan een relatie, medewerker of student die zich op buitengewone wijze heeft ingezet voor de Hotel Management School Maastricht. Het ontwerp van ‘de Knoop’ symboliseert het internationale karakter van gastvrijheid en de betekenis van het kasteel als onderdeel van de hotelmanagement opleiding.

Knoop ontvangers
#