Let's make his Funda happen!

Eerstejaarsstudent Bubbles is in financiële nood. Met jullie steun kan hij doorgaan en zijn droom waarmaken. Anders moet hij per september zijn studie afbreken en terug naar Beiroet.

Help je mee?

Een jonge ambitieuze internationale student is in financiële nood die zonder onze steun direct moet stoppen. Gun jij het hem ook dat hij - net als jij - zijn studie aan de Hotel Management School Maastricht in september kan vervolgen uiteindelijk afronden? Ondersteun nu de Foundation HMSM om de droom van deze student waar te maken. Help to make his Funda happen!

"My father never had the chance to finalise his education due to the problems in Lebanon. I want to make my parents proud and with my Funda create a different life for my family and myself."

Van Beiroet (Libanon) naar Maastricht

Eerstejaarsstudent Jean Maroun Bou Malhab (op de campus bekend onder de naam Bubbles) is door de situatie in zijn thuisland in financiële problemen terecht gekomen. Aan het einde van dit schooljaar is zijn financiële reserve op. Om in september zijn tweede jaar te kunnen starten, doen wij nu een beroep op jullie; onze HMSM community. Met jouw steun kan hij op de HMSM blijven en zijn droom alsnog waarmaken: zijn studie vervolgen en zich verder ontwikkelen in onze geweldige wereld van de hospitality.

Bekijk zijn filmpje

Jouw donatie maakt zijn droom waar

Vanwege de politieke en economische situatie in Libanon kunnen de ouders van Jean Maroun hun zoon niet meer financieel ondersteunen en vanwege zijn studievisum mag hij hier niet veel bijverdienen. Help ons NU zijn droom waar te maken en doe een donatie aan de Foundation HMSM. Doneren gaat heel eenvoudig en de ANBI-status geeft je bovendien belastingvoordeel. Elke donatie is welkom, want alle kleine beetjes helpen!

Oproep van Alumna Annelies Putman Cramer

Zijn hart voor hospitality bracht hem naar de HMSM

In Libanon is geen goede hotelmanagement opleiding. In zijn zoektocht door Europa naar een geschikte opleiding was Jean Maroun er snel van overtuigd dat de HMSM bij hem paste. “Het mooie Teaching Hotel op de campus waar studenten hun praktijk ervaring opdoen heeft voor mij de doorslag gegeven." Na de selectieprocedure is hij in september 2020 gestart met de Engelstalige bachelor en a.s. juli behaalt hij zijn propedeuse.

Lees het verhaal van Bubbles

Bijbaan in het Teaching Hotel

Met zijn studievisum mag Jean Maroun niet veel bijverdienen in Nederland. Het Teaching Hotel heeft bij uitzondering een werkvergunning aangevraagd, zodat Jean Maroun deze zomer hier kan werken om extra inkomsten te genereren. Helaas zijn de inkomsten onvoldoende om zijn hele studie te bekostigen.

Het collegegeld dat een internationale student betaalt, is bijna drie keer zo hoog als dat van een Europese student. Zuyd Hogeschool geeft hem al een korting op zijn collegegeld. Een analyse van zijn financiële situatie toont aan dat er tot het behalen van zijn Funda (diploma) € 25.000,- nodig is voor collegegeld, huisvesting en eerste levensbehoeften. 

Funda in 2024 voor een toekomst in hospitality

Na het behalen van zijn Funda (diploma) in September 2024, wil Jean Maroun gaan ondernemen. “The ultimate ambition for me is to become a business owner upon successfully completing my studies. I am already dreaming of my own chain of restaurants where pastries have a central place.” Jean Maroun is erg dankbaar voor de steun en betrokkenheid die hij ervaart van de hele HMSM community: “I hope, that someday I will be able to give back to the community of the HMSM that has given so much to me.” 

Sharing is caring

Wil je andere studiegenoten -  je dispuut, jaarclub, whatsappgroep, commissie of wie dan ook - informeren over deze actie? Deel deze pagina dan in je netwerk. Onze dank is groot. 

    Deel deze pagina

Foundation HMSM ook voor andere studenten in nood

Wij hopen Jean Maroun op korte termijn te kunnen garanderen dat hij met de steun van onze community zijn studie kan vervolgen. Als met deze actie meer donaties worden gedaan dan het streefbedrag, dan beheert de foundation de gelden tot er weer een beroep op wordt gedaan. De Foundation wil meer internationale studenten ondersteunen die hun studie niet kunnen bekostigen. Wil je meer informatie over deze actie, doneren of over de Foundation HMSM, neem dan contact met ons op. 

Voor nu: count your blessings en alvast veel dank voor je support!
 

Neem contact op met ons