Maaike Kalse [F 1995]: Steunen van jong talent is het creëren van verbondenheid tussen de school, alumni en studenten

"Jean Maroun is de eerste student die, in het jonge bestaan van de Foundation, een beroep doet op financiële steun vanuit de Foundation. Jouw bijdrage aan deze fundraising kan daadwerkelijk het verschil maken voor deze ambitieuze jonge man!"

 

In 1995 haalde ik mijn Funda. Het was een kleine stap om vanuit België, waar ik opgroeide, aan een opleiding in Maastricht te beginnen. Tegenwoordig weten studenten uit alle windstreken deze mooie opleiding binnen de hospitality industry te vinden en komen ze naar Maastricht om hier te studeren. Studenten van de HMSM zwermen daarna uit over de wereld om te laten zien wat ze in hun mars hebben en om uit te dragen wat deze opleiding zo uniek maakt. De HMSM haalt de wereld in huis. Naast de kansen die het aan studenten from all over biedt om werk te maken van hospitality, kan de HMSM, en alle Nederlandse studenten, heel veel leren van internationale studenten.

Maaike Kalse blond haar zwarte bril met een wit shirt en een sjaal om
Maaike Kalse

Financiële onzekerheid door zorgelijke situatie in thuisland

Jean Maroun, alias “Bubbles”, is één van de internationale studenten die de HMSM rijk is. Hij wil graag in de toekomst gaan ondernemen in de hospitality sector. Met de (financiële) steun van zijn ouders waagde hij de sprong vanuit Beiroet, Libanon, naar Maastricht om daarmee de eerste stap te zetten in het realiseren van zijn toekomstplannen. 

Hoe bitter moet de pil dan zijn wanneer je geconfronteerd wordt met zorgelijke berichten uit je thuisland, waar de politiek situatie instabiel is. Het land bevindt zich in economisch en financieel opzicht aan de rand van de afgrond. Jean Maroun zit hierdoor in financiële onzekerheid: zijn ouders kunnen de kosten van de opleiding niet meer betalen.

Eerste financiële steun voor student vanuit Foundation HMSM

In 2019 werd de Foundation HMSM opgericht. De Foundation heeft onder andere tot doel daar waar nodig jonge ambitieuze studenten als Jean Maroun te helpen om een gekwalificeerde en gepassioneerde professional te worden die kan bijdragen aan de ontwikkeling van de nationale en internationale hospitality industry.

Jean Maroun is de eerste student die, in het jonge bestaan van de foundation, een beroep doet op financiële steun vanuit de Foundation. Jouw bijdrage aan deze fundraising kan daadwerkelijk het verschil maken voor deze ambitieuze jonge man! Het behalen van het streefbedrag voor de studie van Jean Maroun, zie ik voor de HMSM als een nieuwe stap in het creëren van verbondenheid tussen alumni, studenten, docenten en partners van de HMSM van waaruit we van betekenis kunnen zijn voor anderen. 

Geef jij ook?

Maaike Kalse werkt als jurist bij de Raad voor de Kinderbescherming in Maastricht en is lid van de adviesraad van de Foundation HMSM.

    Deel deze pagina