#

Trails of Global Minds

Where we come from, what we leave behind

"Een wandeling waar de studenten uit hun comfort zone treden, verschillende mensen ontmoeten, leren over de Euregio en haar plaats in de wereld."

Van 28 tot 31 maart lopen 300 derde- en vierdejaarsstudenten de Trails of Global Minds in de regio rond Vaals. Dit zijn de studenten die door de pandemie de internationale stage misten, en daarmee de kans om zich onder te dompelen in andere culturen, uit hun comfortzone te stappen en letterlijk en figuurlijk hun weg te zoeken in een nieuwe omgeving!

Trails of global minds group 1 .jpg

Internationale ervaring

Omdat zij deze kans helaas hebben moeten missen, willen we hen graag een ervaring bieden waarin alle elementen van internationale competentie in zitten:  

  • Kennis over de wereld en je eigen omgeving
  • Het perspectief van anderen leren kennen
  • In actie komen voor duurzaamheid en het welzijn van allen

Wandelen rondom Vaals

Trails of Global Minds is een wandeling in de omgeving van Vaals, waar de studenten uit hun comfort zone treden, verschillende mensen ontmoeten, leren over de Euregio en haar plaats in de wereld.  Elke dag wandelen ongeveer 80 studenten  20 km op vier verschillende routes, verdeeld in groepen van vier of vijf. Aan het einde van elke dag verwelkomen we onze studenten met een speciale gast en natuurlijk met een superleuke avond met heerlijk eten en drinken.

Sponsorwandeling

De wandeling heeft een extra dimensie: het is ook een sponsorwandeling. Voor iedere gelopen kilometer kan een bedrag worden gedoneerd aan de Foundation HMSM. Met het opgehaalde bedrag wordt een noodfonds gevormd ter ondersteuning van de Oekraïense en Russische studenten van HMSM die nu en in de nabije toekomst in financiële nood verkeren. Wil je de studenten steunen bij deze sponsorloop? Neem een kijkje op de actie pagina

De groep studenten die het meeste geld ophalen, winnen een geheel verzorgd etentje bij restaurant Luster op het Vrijthof in Maastricht, mede mogelijk gemaakt door oud-student en eigenaar Loek Rekko [F 2018].

    Deel deze pagina