#

Succesverhalen

Foundation HMSM

De focus van de Foundation HMSM ligt op dit moment op het leggen van een goede financiële basis waarmee we ons onderwijsprogramma toegankelijk kunnen maken voor jong talent van over de hele wereld. De foundation kan dat alleen maar doen met steun van alumni, medewerkers en iedereen die zich verbonden voelt met ons instituut.

Trails of Global Minds

Van 28 t/m 31 maart hebben ongeveer 300 derde- en vierdejaarsstudenten 20 km gelopen in de regio rond Vaals. Deze studenten hebben door de pandemie hun internationale stage gemist en daarmee de kans om zich onder te dompelen in andere omgevingen en culturen. Voor de studenten was het ook een sponsorloop en samen hebben ze € 3.000,- opgehaald voor de Foundation HMSM. Met het bedrag wordt een noodfonds gevormd om huidige en toekomstige Oekraïense en Russische studenten van HMSM te ondersteunen die in financiële nood verkeren. Het is het toppunt van gastvrijheid en global minds om je medestudenten te helpen.

#

Let's make his Funda happen

Onze eerstejaarsstudent Jean Maroun Bou Malhab (19) – bijnaam Bubbles - kwam in de zomer van 2020 in een nood; na het propedeuse jaar waren vanwege de situatie in zijn thuisland Libanon onvoldoende middelen beschikbaar om zijn studie te voltooien. De Foundation HMSM bood uitkomst en startte in juli een fundraising campagne. Met succes: in september is Jean Maroun begonnen aan zijn tweede jaar. Het bedrag van € 25.000,- – voldoende voor het afronden van zijn gehele vierjarige studie - werd bijeengebracht door circa 150 oud-studenten, medewerkers en andere leden van de hotelschool-community. Een geweldig resultaat!

Lees meer

#

Foundation bank

Onze alumni hebben warme herinneringen aan hun unieke hotelschooltijd en zijn na afstuderen nog altijd verbonden met ons instituut. Dat geldt te meer voor alumni die werken op de Hotel Management School Maastricht. Deze groep wilde bij de start van de Foundation hun blijk van waardering tonen door een fysiek symbool voor de foundation te creëren op de campus. Dankzij hun financiële bijdrage is er een bank geplaatst in het nieuw aangelegde park tussen de Student Residence en het schoolgebouw. Een plek centraal op de campus waar jong talent tot ontwikkeling komt.

#

Studiebeurzen

De hoogte van de studiekosten vormt voor sommige studenten een onoverkomelijke drempel. Zeker voor hen uit een minder welvarend land. De mogelijkheid om te studeren en je talenten te ontwikkelen is een prachtige kans. Een kans die velen van ons hebben gehad, maar die niet voor iedereen bereikbaar is, of niet in dezelfde mate.

Toegankelijkheid van onze opleiding is belangrijk en we willen dat middels studiebeurzen vergroten. Om ook andere studenten in nood te kunnen beloven dat zij hun studie kunnen afmaken en zich op hun toekomst kunnen richten, hebben we meer en duurzame steun nodig. Word onze vaste donateur en maak daarmee ook uw gift belasting aftrekbaar! 

#
    Deel deze pagina