#

Eerste fundraising Foundation Hotel Management School Maastricht succesvol

Student in nood kan toch zijn studie afmaken

Student Jean Maroun: “Ik heb een passie voor gastvrijheid en wil niets liever dan mijn studie afronden. Ik ben de donateurs intens dankbaar voor deze kans en zit nu iedere dag dubbel gemotiveerd in de collegebank!”

Hotelschool Maastricht-student Jean Maroun Bou Malhab (19) – bijnaam Bubbles - kwam deze zomer in een nood; na het propedeuse jaar waren vanwege de situatie in zijn thuisland Libanon onvoldoende middelen beschikbaar om zijn studie te voltooien. De Foundation HMSM bood uitkomst en startte in juli een fundraising campagne. Met succes: in september is Jean Maroun begonnen aan zijn tweede jaar. Het bedrag van € 25.000,- – voldoende voor het afronden van zijn gehele vierjarige studie - werd bijeengebracht door circa 150 oud-studenten, medewerkers en andere leden van de hotelschool-community.

Jean Maroun en directeur Ad smits bij de bank, bij de kanjel met op de achtergrond het Campus gebouw
Student Jean Maroun Bou Malhab met directeur Ad Smits bij de bank die door alumni aan de foundation is geschonken.

Hartverwarmend 

Directeur Ad Smits is trots op het resultaat: “Het is hartverwarmend om te zien dat direct nadat wij in juli de eerste nieuwsbrief hebben verzonden er werkelijk uit alle hoeken van de wereld donaties binnenkwamen. Dit illustreert de betrokkenheid van de hotelschool-community, die grotendeels uit alumni bestaat. Blijkbaar gunnen onze oud-studenten ook Jean Maroun zijn Funda. Wij zijn hen dankbaar voor hun steun en trots dat dit in zo’n korte tijd gerealiseerd is.”

Studievisum

Student Jean Maroun is opgelucht: “Ik heb een passie voor gastvrijheid en wil niets liever dan mijn studie afronden. Vanwege de politieke en economische situatie in Libanon kunnen mijn ouders mij financieel niet meer steunen en mijn studievisum laat maar beperkt toe dat ik in Nederland betaald werk verricht. En naast een korting op mijn collegegeld heb ik geen recht op studie financiering of een lening. Ik ben de donateurs intens dankbaar voor deze kans en zit nu iedere dag dubbel gemotiveerd in de collegebank!”

Over de Foundation HMSM

De Foundation HMSM werd opgericht in 2020. “Hotelschool-alumni hebben warme herinneringen aan hun hotelschooltijd en zijn na hun afstuderen nog altijd verbonden met het instituut. Velen geven gastcolleges of faciliteren stage- en afstudeerplekken. We ontvingen ook regelmatig ideeën en suggesties voor financiële ondersteuning. Met het oprichten van de foundation voor de Hotel Management School Maastricht geven wij gehoor aan deze wens. ”, zegt Smits. “Voor ons is dit community gevoel de motivatie om door te gaan met de foundation en ook andere jonge talenten de mogelijkheid te geven bij ons te studeren. Jean Maroun is de eerste student die onze steun krijgt maar zeker niet de laatste die het nodig heeft.”

Lees meer over de succesverhalen van de Foundation HMSM.

    Deel deze pagina