ANBI-status biedt belastingvoordeel

De Foundation HMSM is een erkende Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dat betekent dat donaties aan de Foundation HMSM belastingvoordeel kunnen opleveren. Dit geldt zowel voor eenmalige als periodieke giften.

De foundation van de HMSM is opgericht onder de paraplu van Stichting Zuyd Hogeschool en heeft daarmee de ANBI-status. De directeur van de HMSM legt jaarlijks verantwoording af over het Academiefonds aan het College van Bestuur van Zuyd.  De financiële verantwoording en toelichting wordt goedgekeurd door de Adviesraad van de Foundation HMSM. De financiële verantwoording voor de ANBI-status ligt bij Stichting Zuyd Foundation (zie verslag 2021).

Als Foundation HMSM willen wij onze donateurs ook inzicht geven in de verdeling van de ontvangen gelden. Bekijk het document Financiële verantwoording 2021 - Foundation HMSM.

Student stands in front of the smart board in the classroom and gives presentation to his fellow students at the hotel school maastricht.

Bereken je voordeel

Wil je optimaal gebruik maken van je belastingvoordeel? Kies dan voor een periodieke schenkingsovereenkomst. Hierbij schenk je voor een periode van vijf jaar een vast bedrag per jaar, kwartaal of maand. Het totaalbedrag mag je jaarlijks van de inkomstenbelasting aftrekken. De grootte van je belastingvoordeel is afhankelijk van je inkomen en kan oplopen tot 52% belastingteruggave over je gift. Weten hoeveel voordeel jij hebt, maak dan een berekening.

Jaarrekening

Wij hebben ervoor gekozen om, naast de presentatie van de cijfers, additionele informatie te verstrekken. In onze verantwoording beschrijven we de behaalde resulaten en gaan we in op de doelen die zijn gesteld. Voor de verantwoording van de Foundation HMSM, bekijk het document financiële verantwoording 2021 - Foundation HMSM.