Duurzaamheid

Binnen Hotel Management School Maastricht houden we ons op verschillende manieren bezig met duurzaamheid en het verduurzamen van onze school. Via diverse initiatieven creëren we bewustwording en vergroten we de kennis onder onze studenten en medewerkers. Dit doen we zowel binnen ons onderwijs als op onze campus. Lees hieronder hoe we dit doen!

Contact algemeen

+31 (0)43 352 82 82

Duurzaamheid op HMSM

'Een bedrijf of instelling moet vandaag de dag niet de 'beste van de wereld' zijn, maar 'de beste voor de wereld'. Ik ben trots om te zien dat de HMSM een enorme stap voorwaarts heeft gezet in het vergaren van kennis over en het uitvoeren van onderzoek naar duurzaamheid. Ons lectoraat Future of Food heeft meer dan genoeg uitdagingen om te onderzoeken. Ook is gastvrijheid onlosmakelijk verbonden met reizen. De verschillende invalshoeken daarbij zijn een levendig onderwerp tussen ons, bedrijven en consumenten.'

- Bas Vogelsangs, directeur Hotel Management School Maastricht

#

Bring your own cup

Sinds mei 2023 hanteren we het 'bring your own cup' beleid. We bieden geen kartonnen of plastic bekers meer aan voor koffie, thee en water, waardoor we studenten en medewerkers stimuleren tot het gebruiken van hun eigen herbruikbare beker of mok. Vanuit Hotel Management School Maastricht bieden we de Stojo Cup aan. Een herbruikbare en inklapbare siliconenbeker geschikt voor koude en warme dranken. Deze beker is voor studenten en medewerkers te koop bij de koffiebar in Refresh.

Hiermee besparen we meer dan 115.000 wegwerpbekers per jaar!

#

Werkgroep duurzaamheid

De werkgroep HMSM Sustainable voert projecten uit en draagt verbeteringen aan binnen de school. Naast de aanwezigheid van duurzaamheid in het curriculum pakt de werkgroep praktische vraagstukken aan met betrekking tot duurzaamheid in het dagelijks leven op school en op de campus en daarbuiten.  De werkgroep streeft ernaar haar inspanningen af te stemmen op de 17 Sustainable Development Goals van de Verenigide Naties.

 

#

PET-Man 

In deze speciale inzamelingsbak kunnen PET-flessen worden verzameld. Het statiegeld van deze flessen wordt gedoneerd aan een goed doel dat gezamelijk is uitgekozen door studenten en medewerkers van de hotelschool: The Plastic Soup Foundation.

#

Duurzame initiatieven

Binnen de hotel school proberen we constant te verduurzamen en zowel medewerkers als studenten bewust te maken van duurzaamheid. Naast bovenstaande initiatieven doen we binnen de school aan afvalscheiding en recycling, hebben we een bijenhotel naast het Teaching Hotel, vergroenen we de campus en hebben we de HMSM Grow Garden aangelegd. 

#