#

Just graduated: Charlotte Hendrikx [F 2023]

'Mijn wens + haar kunde leidde tot het eerste prototype: een oude blazer van MyJewellery met een stuk gordijn als achterkant.'

Ze heeft gevoel voor mode. En naast haar werk bij designer Yume Yume, heeft Charlotte Hendrikx [F2023], samen met haar zus Michelle, het bedrijf Bold Blazers opgezet.

Wat zijn je plannen na je afstuderen?

Ik ben een jaar geleden afgestudeerd aan de HMSM en werk sindsdien bij Yume Yume: een designer uit Amsterdam die schoenen en kleding ontwerpt. Ik ben hier verantwoordelijk voor het logistieke proces en ondersteun de financiële zaken. En tijdens mijn studie, midden in de corona crisis, ben ik met mijn zus Michelle Bold Blazers gestart.

Hoe zijn jullie op het idee van de Bold Blazers gekomen?

Het idee begon in mei 2021, midden in de corona crisis. Ik droeg vaak blazers maar stoorde me eraan dat iedereen op school en in Maastricht altijd met dezelfde kledingstukken liep. Wanneer er een jasje van de Zara met pailletten of franjes uitkwam, zag je meerdere meiden hierin lopen. Michelle is altijd al heel handig en creatief geweest en kon uit zichzelf goed met de naaimachine overweg. Mijn wens + haar kunde leidde tot het eerste prototype: een oude blazer van MyJewellery met een stuk gordijn als achterkant. Toen dit eenmaal gelukt was, was het duidelijk; wij moeten samen een bedrijf beginnen waarbij we dit soort blazers verkopen. Hierna is alles in gang gezet: we gingen opzoek naar mooie vintage blazers en we struinden stoffen markten af naar unieke stoffen. Toen Michelle eenmaal aan de slag kon met het naaien, ging ik me richten op de branding van het merk en creëerden we een Instagram pagina (@Bold_blazers). We vroegen vriendinnen om model te staan en deden alles zelf; de inkopen, designs bedenken, fotoshoots organiseren etc. De naam hadden we ook snel bedacht en daar zijn we tot op de dag van vandaag nog steeds superblij mee. De gedachte achter ons merk is namelijk dat we mensen op een unieke en opvallende manier in hun kracht willen zetten. Hierdoor kwamen we al snel op het woord “Bold” wat staat voor: “Showing a willingness to take risks, confident and courageous” & “Having a strong, vivid, or clear appearance”. 
De eerste collectie, fotoshoot, naam en Instagram zorgden ervoor dat we live konden met ons bedrijf. We hebben toentertijd besloten om de nieuwe collecties te delen via Instagram, zogenaamd via “drops”, waarbij we een datum en tijd uitkiezen en actief delen dat we op dat moment alle blazers online zetten. Iedereen kan ons dan via een DM laten weten dat ze de blazer willen kopen en de eerste die dat doet, is hierbij de gelukkige.

Wat is zo speciaal aan deze Bold Blazers?

Alle blazers zijn vintage en worden met veel oog voor kwaliteit uitgekozen door ons en we zijn ook kritisch als het aankomt op de perfecte stof. Het feit dat de blazers vintage zijn en dat we de stof slechts een aantal keer gebruiken, maakt dat alle blazers uniek en one-of-a-kind zijn. Bovendien worden alle blazers met de hand gemaakt door Michelle en Anny (coupeuse) en doen wij dus niet aan overproductie.

Waar kun je de Bold Blazers nu kopen? En wat kunnen we nog verwachten?

De Bold Blazers zijn te koop op onze Instagram pagina @Bold_blazers. Houd de pagina goed in de gaten want we kondigen hier onze nieuwe drops aan. Verder kunnen jullie nog veel blazers met opvallende mouwen verwachten en ontwikkelen we een mannen collectie in 2024. Daarnaast willen we ook iets nieuws proberen, we willen de designs iets meer naar onze eigen stijl gaan twisten, dus: keep an eye on our Instagram!

Hoe ben je bij je eerste baan terecht gekomen?

Tijdens mijn afstudeerstage op de inkoop kindermode afdeling bij het hoofdkantoor van de Bijenkorf in Amsterdam, is voor mij bevestigd dat mijn passie in de mode ligt. Aan het einde van mijn stage wilde ik gaan solliciteren bij een mode merk in Amsterdam en viel mijn oog op Yume Yume. Er stonden geen vacatures online dus heb ik ze een bericht op Instagram verstuurd met de vraag of ik een open sollicitatie mocht versturen. Dit heb ik vervolgens gedaan waarnaar ik op gesprek mocht komen. Na een jaar werk ik hier nog steeds en zit ik hier goed op mijn plek!

Waar sta je over 3 jaar? Wat is je next step?

Dit vind ik een hele lastige vraag. Ik probeer te doen wat ik leuk vind en zodra ik dat niet meer leuk vind, ga ik iets anders doen. Op dit moment ben ik gelukkig in Amsterdam, maar ik heb nog zeker een passie om te verhuizen naar het buitenland (Lissabon). Door de afgelopen jaren is het mij wel duidelijk dat ik in de mode wil blijven werken en wil ik ook nog zeker doorgaan met Bold Blazers samen met mijn zus.  
Mijn zus Michelle is over 3 jaar afgestudeerd als dierenarts en wil nog een specialisatie orthopedie volgen. Zij heeft afgelopen zomer een busje gekocht die ze zelf aan het verbouwen is tot camper om mooie reizen mee te maken. Zij wil ook samen doorgaan met Bold Blazers.

Michelle (L) en Charlotte (R)
Michelle (L) en Charlotte (R)
    Deel deze pagina