#

Bas Vogelsangs benoemd tot directeur Hotel Management en Facility Management

“Ik vind het een grote eer om te mogen werken voor Zuyd Hogeschool en in het bijzonder voor Hotel Management School Maastricht en de Academie voor Facility Managent. Letterlijk en figuurlijk twee instituten, opererend in een zeer dynamische omgeving waar enthousiaste medewerkers en studenten samenwerken aan goed onderwijs en onderzoek. Ik kijk ernaar uit.”

Het College van Bestuur heeft Bas Vogelsangs met ingang van 1 oktober 2022 benoemd tot directeur van Hotel Management School Maastricht en de Academie voor Facility Management bij Zuyd Hogeschool. Vogelsangs is momenteel werkzaam als directeur bij Avans School of International Studies. Voordat hij in het hoger beroepsonderwijs startte, was hij werkzaam in het internationale bedrijfsleven.

Vogelsangs_750x500.jpg
Bas Vogelsangs

Ervaring in het bedrijfsleven en onderwijs

Na afronding van zijn studie Commerciële Economie bij Avans Hogeschool heeft Vogelsangs verschillende commerciële, management- en directiefuncties bekleed. Bij Selecta Group, een toonaangevende Europese leverancier van innovatieve food-oplossingen op de werkplek en onderweg, bekleedde hij achtereenvolgens de functie van managing director Selecta België en directeur Marketing & Sales Selecta Benelux. Na bijna 20 jaar bedrijfsleven maakte hij in 2015 de overstap naar Avans Hogeschool. Eerst als docent International Business, daarna onder meer als Program Director en adjunct-directeur bij de Academie voor Marketing & International Business.

Bas Vogelsangs (1973) is afgestudeerd in Commerciële Economie aan Avans Hogeschool. In 2008 behaalde hij zijn Executive MBA aan Nyenrode Business University en studeerde aan de gerenommeerde Kellogg School of Management in Illinois, Verenigde Staten. Vogelsangs staat bekend als reislustige ‘foodie’, hobbykok en frequent bezoeker van (sterren)restaurants. Vogelsangs is getrouwd en woont samen met zijn vrouw Brigitte in ’s-Hertogenbosch.

"Een grote eer"

Vogelsangs is enthousiast over zijn nieuwe rol: “Ik vind het een grote eer om te mogen werken voor Zuyd Hogeschool en in het bijzonder voor Hotel Management School Maastricht en de Academie voor Facility Managent. Letterlijk en figuurlijk twee instituten, opererend in een zeer dynamische omgeving waar enthousiaste medewerkers en studenten samenwerken aan goed onderwijs en onderzoek. Ik kijk ernaar uit.”

Ook het College van Bestuur is verheugd over deze benoeming. “Met Bas hebben we iemand aan boord die jarenlange directie-ervaring in het hoger beroepsonderwijs en het internationale zakenleven combineert. Dit, in combinatie met enerzijds zijn internationale achtergrond in onder meer de facilitaire en food sector en anderzijds zijn ondernemende, sociale en open persoonlijkheid, maakt dat wij alle vertrouwen in Bas hebben. Wij wensen Bas veel succes toe en kijken uit naar de samenwerking met hem”, aldus Olaf van Nugteren.

Bas Vogelsangs volgt Ad Smits op die eerder dit jaar met pensioen is gegaan. 

    Deel deze pagina