#

Directeur Ad Smits met pensioen

"Ad had altijd ‘The Next Step in Hospitality’ in gedachten, en nu na 14 jaar is het tijd om de poort van de hotelschool te sluiten en zelf The Next Step te nemen."

Drs. Ad Smits, directeur van Hotel Management School Maastricht - een academie van Zuyd Hogeschool  – gaat in april met pensioen. Ad Smits was sinds september 2008 directeur van de hotelschool. Het is nog niet bekend wie hem gaat opvolgen.

Ad Smits staat voor de poort van de Hotelschool Maastricht
Drs. Ad Smits

Visie en doelen

Ad Smits begon zijn carrière bij Zuyd Hogeschool als directeur van de academie Facility Management. In september 2008 maakte hij de overstap naar Hotel Management School Maastricht. Sinds september 2011 was hij directeur van beide academies.

Voor Ad stonden altijd de student en medewerker centraal. Onderwijs was zijn prioriteit en zijn passie. Hij was enorm betrokken bij het curriculum en de ontwikkeling daarvan. Zo heeft de opleiding in 2013 het bijzonder kenmerk ‘Kleinschalig en Intensief Onderwijs’ van de NVAO ontvangen en in 2018 werd de opleiding internationaal geaccrediteerd door THE-ICE.
 
Daarnaast heeft Ad zich altijd sterk gemaakt voor het versterken van de positionering van de opleiding. Hij had een duidelijke visie op zaken als het Teaching Hotel, de nieuwe Student Residence op de campus en de lectoraten. Hij was gericht op kwaliteit en zijn doel was om de Hotel Management School Maastricht niet alleen landelijk, maar ook internationaal op de kaart te zetten. 

Binnen Zuyd Hogeschool

Ad was directeur van zowel de hotelschool als van de academie Facility Management. Daarnaast was hij binnen Zuyd actief op vele vlakken. Zo heeft hij Zuyd landelijk vertegenwoordigd in het Sectoraal Adviescollege Hoger Economisch Onderwijs (SAC HEO) van de Vereniging Hogescholen, waar hij ook lid was van het dagelijks bestuur. Ook was hij een ambassadeur voor het stage platform OnStage dat nu binnen heel Zuyd gebruikt wordt. 

Nalatenschap

Ondanks dat Ad vertrekt zullen we zijn nalatenschap op vele manieren terugzien: de vernieuwde campus, de Foundation HMSM, de uitbreiding van de internationale studentenstroom. Ad had altijd ‘The Next Step in Hospitality’ in gedachten, en nu na 14 jaar is het tijd om de poort van de hotelschool te sluiten en zelf The Next Step te nemen. 

    Deel deze pagina