Wonen op de campus

Tijdens je eerste jaar aan de hotelschool in Maastricht woon je op de campus. Samen met alle andere eerstejaars studenten. De ervaring leert dat dit sociaal, leuk en educatief is. Je leert namelijk leven met anderen en leefruimte delen. Dat is best een uitdaging maar levert je belangrijke vaardigheden en capaciteiten op om succesvol te zijn in de gastvrijheidbranche. Daarnaast sluit je vriendschappen voor het leven. Je studentenleven start goed met het wonen op de campus van hotelschool Maastricht.

Three Hotel School Maastricht Students cycling on campus

Student Residence

De studentenkamers zijn gehuisvest in drie hoogwaardige, duurzame gebouwen, de Student Residence - gebouwd in 2020 - die onder meer voorzien zijn van zonnepanelen. Het complex wordt goed beveiligd. Voor jouw veiligheid en ondersteuning is er altijd een medewerker aanwezig of bereikbaar.

Studentenkamer & community 

Je zult blij verrast zijn over je studentenkamer in de Student Residence van hotelschool Maastricht! Het is namelijk net een hotelkamer. Je kamer (16 m2) heeft standaard een breed bed (120 cm), bureau, stoel en grote kledingkast. Je hebt eigen sanitair bestaande uit een wastafel, toilet en douche. Uiteraard heb je ook wifi.

Samen met 13 of 15 medestudenten vorm je een community. Jullie hebben je eigen woonunit met een gezellige gemeenschappelijke ruimte. Hier vind je een volledig ingerichte keuken, een grote eethoek en een grote zithoek met tv. Je kunt gezamenlijk met je huisgenoten koken en eten, maar bent dat natuurlijk niet verplicht. Je kunt ook van een maaltijd genieten in ons studentenrestaurant Refresh.

In het hoofdgebouw van de Student Residence bevindt zich de lobby, postvoorziening, een sportruimte, multifunctionele ruimte en wasserette. Je kunt dus sporten, terwijl je wasje draait. Geen uitvluchten meer.

Studeren 

Elke student geeft de voorkeur aan een ander type omgeving om te studeren. Bij de hotelschool in Maastricht heb je verschillende mogelijkheden en kies je wat bij jou past. In de multifunctionele ruimte of gemeenschappelijke woonkamer kun je in groepen aan projecten werken of individueel studeren. Privé studeren kun je goed op je eigen studentenkamer. In het schoolgebouw hebben we stilteruimtes en een study zone. Ook de bibliotheek en studentenrestaurant Refresh bieden prima plekken.

Holland2Stay

De studentenkamers in de Student Residence van Hotel Management School Maastricht worden beheerd door Holland2Stay, een vastgoedbeheerder en onze partner sinds 2019. Holland2Stay zet zich in om je een eersteklas, vriendelijke en professionele huurervaring te bieden voor een plezierig en zorgeloos verblijf tijdens je studie aan de hotelschool Maastricht. Naast het onderhouden van de studentwoningen, helpt Holland2Stay je ook met alle informatie die je nodig hebt tijdens je verblijf en werkt er hard aan om je zoveel mogelijk thuis te laten voelen.

Huur

Als eerstejaars student aan de Hotelschool in Maastricht, woon je in een volledig gemeubileerde eenpersoonskamer in onze Student Residence. Wanneer je in september 2021 of februari 2022 start, zal de huur € 549.81 per maand bedragen. Dit is inclusief gas, water, elektriciteit, wifi, het gebruik van gemeenschappelijke faciliteiten en beveiliging. 

De nieuwe huurprijs voor september 2022 en februari 2023 zal worden vastgesteld in januari 2022. Deze prijs zal worden vastgesteld op basis van de consumentenprijsindex (CPI), zoals gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Meld je nu aan

Vanaf 1 oktober 2021 kun je je aanmelden via Studielink

Direct aanmelden