#

Just graduated: Jur Plötz [F 2022]

Werkzaam bij Ajax en F1

''Door nu veel te investeren en hard te werken, hoop ik een goede basis te leggen voor de jaren erna.''

Uiteindelijk wil hij gaan ondernemen, maar als Jur Plötz [F 2022] de kans krijgt om bij zijn voorbeeld Emmy Stoel [F 1989] te gaan werken, is de hotellerie ook een optie. Op twee plekken waar hij als kleine jongen al van droomde, doet hij nu werkervaring op: de Arena en het Formule 1 circuit.

Wat zijn je plannen na je afstuderen? 

'Op dit moment wil ik vooral werkervaring op doen en ben ik met verschillende dingen bezig. Na mijn stage kon ik in de Johan Cruijff Arena blijven werken. Tijdens evenementen zoals concerten of wedstrijden van Ajax werk ik als leidinggevende op uiteenlopende locaties. Daarnaast ben ik er druk mee bezig om zelf iets op te starten in Amsterdam. Dat zit nu in de beginfase. Tussendoor werk ik ook nog bij de Paddock Club tijdens Formule 1 races en die afwisseling bevalt goed. Van kleins af aan ben ik al fan van Ajax & Formule 1, nu werk ik er en maak ik het van dichtbij mee.' 

Wat zijn belangrijke eigenschappen die je toekomstige werkgever moet hebben?

'Rust uitstralen en kennis van zaken hebben. Ik zoek een werkgever die servicegericht en gastvrij is en waar ik me als teamplayer thuis voel.'

Hoe ben je bij je eerste baan terecht gekomen?

'Via de hotelschool en mijn stage. Nadat ik mijn top drie stage voorkeuren had doorgegeven, werd mij door school iets anders geadviseerd. Ik heb naar dat advies geluisterd en dat bleek een goede keuze. Ik heb een super leuke stage gehad bij Maison van den Boer in de Johan Cruijff Arena. Na mijn stage besloot ik dat ik wilde blijven werken in de Arena. Toen Maison van de Boer overgenomen werd door Hutten Catering, ben ik ook mee overgegaan.'

Wat is je next step?

'Idealiter hoop ik dat over 3 jaar mijn onderneming goed loopt en dat ik al bezig ben met uitbreiden naar omliggende steden, zoals bijvoorbeeld Utrecht. Zelf ondernemen vind ik heel interessant omdat je zelf de beslissingen kan en moet nemen. Doel voor de komende jaren is in ieder geval om rustig te groeien en niet te grote stappen te nemen. 

Ik durf hierbij ook een risico te nemen! Door nu veel te investeren en hard te werken, hoop ik een goede basis te leggen voor de jaren erna. Momenteel vind ik de VIP-catering erg leuk en interessant. Dat zou ik nog een tijdje willen doen. Ik volg mijn gevoel en sta altijd open voor kansen en mogelijkheden. Als ik de kans krijg om in een mooi hotel te werken, zou ik dat ook zeker in overweging nemen.' 

Welke alumni heeft indruk op je gemaakt?

'Ik denk dat het merendeel van de alumni laat zien dat er onwijs veel mogelijkheden zijn om succesvol te zijn. Uiteenlopend van doorgroeien binnen bedrijven tot zelf ondernemen. Dat is voor mij eigenlijk het belangrijkste voorbeeld. Leergierig en hard werken zijn twee eigenschappen die je moet bezitten want je zult het echt zelf moeten doen. 

Als ik iemand moet kiezen die indruk op mij heeft gemaakt kies ik zonder twijfel voor Emmy Stoel [F 1989]. Zij heeft ook de hotelschool gedaan in Maastricht, is momenteel general manager bij Sofitel The Grand in Amsterdam en daarvoor was ze lange tijd werkzaam bij het Okura. Onlangs is zij verkozen tot Europees Hotel Manager van het jaar en het lijkt mij zeer leerzaam om ooit voor haar te mogen werken. Zij heeft elke afdeling doorlopen en weet precies van de hoed en de rand. Zij heeft laten zien dat je door hard te werken en je leergierig op te stellen, in staat bent om de top van de hotellerie te bereiken. Een voorbeeld voor mij!'

    Deel deze pagina