#

Waarom studeren in Maastricht? 7 redenen van studenten

"Maastricht is echt een internationale stad. De stad trekt studenten van over de hele wereld aan, wat haar uniek, levendig en multicultureel maakt."

Het leven als student is iets dat je nooit zult vergeten, vooral wanneer je ervoor kiest om Hotel management te studeren in Maastricht. We vroegen onze studenten wat ze het leukst vinden aan het leven en studeren in Maastricht. Hier zijn zeven redenen waarom het studentenleven in Maastricht uniek is!

hoge-brug-maas-maastricht-marketing-hugo-thomassen (1).jpg

1. Gastvrijheid en Maastricht zijn onlosmakelijk verbonden

Maastricht wordt vaak aangeduid als de meest Bourgondische stad in Nederland. De stad staat bekend om haar liefde voor lekker eten, wijn en cultuur. Studenten in Maastricht kunnen genieten van een breed scala aan restaurants, cafés en bars, waardoor het een uitstekende plek is om te socialiseren en nieuwe mensen te ontmoeten. Vooral als je gepassioneerd bent over gastvrijheid en hotelmanagement, is Maastricht dé plek om te zijn! Wat is een betere manier om meer te leren over de horecabranche dan in de stad die erom bekend staat?

2. Bijbanen in overvloed

In Maastricht zijn er genoeg bijbaantjes als je wat extra geld wilt verdienen. Of het nu gaat om werken in een café, restaurant, supermarkt of winkel, je hebt tal van opties om uit te kiezen. Voor internationale studenten is het ook relatief eenvoudig om een baan te vinden: afhankelijk van de sector is het niet altijd verplicht om (vloeiend) Nederlands te spreken, aangezien Engels ook wordt geaccepteerd.

3. Vriendelijke sfeer

Zoals eerder vermeld, staat Maastricht bekend om haar gastvrijheid en diversiteit aan restaurants en cafés. Omdat Maastricht een diverse gemeenschap herbergt, is het een uitstekende plek om meer te leren over verschillende culturen en hun keuken. Van lokale traditionele gerechten tot eten van over de hele wereld, of misschien je favoriete gerecht van thuis.

De mensen in Maastricht staan bekend om hun warme welkom en vriendelijke aard, waardoor het een uitstekende plek is voor studenten om te wonen en te studeren. De stad heeft een open en inclusieve sfeer, wat het een geweldige plek maakt voor internationale studenten om te studeren.

4. Een echte internationale studentenstad

Maastricht is echt een internationale stad. De stad trekt studenten van over de hele wereld aan, wat haar uniek, levendig en multicultureel maakt. Als internationale student is het gemakkelijker om je weg te vinden, omdat je niet de enige bent die vanuit het buitenland komt! Er worden veel activiteiten gedurende de week georganiseerd voor studenten. Onze studentenvereniging S.V. Amphitryon organiseert veel activiteiten, maar er zijn ook tal van evenementen en activiteiten in de stad die openstaan voor alle studenten in Maastricht.

5. Dorpsgevoel in een stad

Ondanks dat Maastricht een grote stad is, heeft het een dorpsachtige sfeer. Het stadscentrum is compact en gemakkelijk te navigeren, wat het een uitstekende plek maakt om te verkennen. Zorg ervoor dat je een fiets koopt of huurt, want daarmee kun je gemakkelijk overal in de stad reizen, het is veel sneller dan lopen of de bus nemen. Je zult snel je weg vinden in de stad en ontdekken dat er veel voorzieningen en kansen zijn. De campus van HMSM ligt op ongeveer een kwartiertje fietsen van het stadscentrum!

6. Het mooie stadscentrum

Maastricht heeft een prachtig stadscentrum vol geschiedenis en cultuur. Het stadscentrum herbergt indrukwekkende architectuur, waaronder de beroemde Sint-Servaasbrug en de Basiliek van Onze-Lieve-Vrouw. Telkens wanneer je in de stad bent, zul je zeker verborgen pareltjes ontdekken.

Studenten in Maastricht kunnen het stadscentrum verkennen en de vele verborgen schatten ontdekken. Ontdek de historische kant van de stad, en ontdek je eigen hotspots en unieke pareltjes tijdens je studententijd. 

7. Gericht op studenten

Maastricht is een stad die gericht is op studenten. De stad biedt een breed scala aan diensten en faciliteiten die zijn ontworpen voor studenten. Van studentencafés tot studentenbibliotheken, in Maastricht vind je alles wat je nodig hebt. Dit maakt het aangenaam om tijd door te brengen in deze stad. Gedurende het jaar zijn er ook veel evenementen waarvan je kunt genieten, zoals de kerstmarkt, zomerfestivals, foodtrucks, carnaval en meer!

Wil je meer ontdekken over  studeren aan de Hotelschool Maastricht? Aarzel niet en lees hier meer over ons bachelor programma.

    Deel deze pagina