#

Voed je relaties

En je hoort erbij!

"Spreek uit wat je waardeert, bewondert of inspireert aan die ander!"

Wij vinden het belangrijk het gevoel te hebben ergens bij te horen. Dat komt omdat wij mensen al miljoenen jaren in stammen en groepen leven. Het gezin, de familie en ja, ook het team en de organisatie zijn onze moderne stamverbanden. Dat gevoel ontstaat niet vanzelf. Sterker nog: in veel organisaties, relaties en families missen we dat fundamentele gevoel. 

Hospitality Consultant Edith Muijsers

Je kunt er zelf iets aan doen!

Maar daar kunnen we dus zelf wat aan doen. Eén van de tips is om niet alleen dat contact op te zoeken, maar ook uit te spreken wat je waardeert, bewondert of inspireert aan die ander. Voor een goede relatie is dat ‘pokon’. Het moet natuurlijk wel echt zijn. Begin dus eens niet met kritiek, maar met waardering. Voor een goede relatie dient de verhouding tussen kritisch en waarderend 1:5 te zijn of beter nog 1:7 - zeker als het gaat om je partner!

Openheid helpt

Wat ook helpt is openheid. Deel je angsten, zorgen of verdriet. Het hoeft niet altijd over leuke dingen te gaan. Zoek de verdieping op. Dat maakt dat anderen weten wat er speelt in jouw leven en daar rekening mee kunnen houden. Het zorgt voor een fijn gevoel van verbondenheid. Het ‘you’ll-never-walk-alone-gevoel’. 

Meer weten? 

Wil je meer weten over hoe je relaties kunt voeden ? Neem dan contact op met Hospitality Consultant Bart van Linder, hij kan je alles vertellen over "creating happiness"

bart.vanlinder@zuyd.nl

    Deel deze pagina