Studiebegeleiding

Elke student van de hotelschool ontvangt persoonlijke studiebegeleiding van het begin tot het einde van de studie. Tot je operationele stage tijdens het tweede jaar zal je studieloopbaanbegeleider je helpen bij de ontwikkeling van je persoonlijke kwaliteiten in individuele gesprekken. Na je eerste stage verandert de studiebegeleiding in loopbaanbegeleiding en begint met een ‘Mijn Toekomst dag’. Heb je behoefte aan een persoonlijker gesprek? Dan kun je altijd een beroep doen op één van onze studentendecanen.

Hotelschool (LR)-25.jpg

Studiebegeleiding

In Maastricht krijgt elke hotelmanagement student studiebegeleiding. Dit loopt tot aan de praktijkstage in het tweede jaar. Je studieloopbaanbegeleider (SLB-er) ondersteunt je bij het uitbouwen van je persoonlijke kwaliteiten. We besteden hier veel aandacht aan. We vragen je regelmatig om kritisch naar jezelf te kijken. Aan de hand van een Persoonlijk Ontwikkelplan werk je aan vaardigheden als samenwerken, plannen, het geven van feedback en leidinggeven. Heb je behoefte aan een meer persoonlijk gesprek? Dan kun je terecht bij één van onze studentendecanen.

Loopbaanbegeleiding

In de laatste 1,5 jaar (profielfase) verleggen we de aandacht van studie- naar loopbaanbegeleiding. Je schrijft een Personal Positioning Paper (PPP). Daarnaast maak je individuele keuzes om vorm te geven aan je persoonlijk profiel. Heb je alle hotelmanagement onderwijsmodules afgerond? Dan sluit je de opleiding af met een 'final assessment', hierin presenteer je jezelf als 'young hospitality professional'. De meeste studenten beginnen na afstuderen meteen met hun eerste baan, anderen gaan nog even reizen of besluiten nog een vervolgstudie te doen.

Studentendecaan voor persoonlijke vragen

De hotelschool in Maastricht heeft twee eigen studentendecanen. Zij behartigen jouw individuele belangen en de algemene belangen van de hotelmanagement studenten. Ze staan voor je klaar als je vragen hebt over studiefinanciering, studiekosten of jouw studieverloop. Maar er zijn meer zaken die je met de studentendecaan kunt bespreken. Zoals bijvoorbeeld een ziekte, handicap, persoonlijke problemen, conflicten op school of klachten- en beroepsprocedures. De studentendecaan gaat vertrouwelijk om met jouw informatie en heeft een onafhankelijke positie binnen de hotelschool.

Studeren met een beperking

Heb je een functiebeperking, een chronische ziekte of een aandoening waardoor hotelmanagement studeren extra tijd en energie kost? Dan zijn er verschillende regelingen waar je gebruik van kunt maken. Door je zo goed mogelijk te ondersteunen, proberen we samen studievertraging en uitval te voorkomen.

Zuyd Hogeschool heeft een Routeplanner ontwikkeld. Dit is een wegwijzer voor studenten met een functiebeperking. Zoek met de Routeplanner uit bij wie je moet zijn als je vragen hebt. En welke regelingen en oplossingen er zijn voor de belemmeringen die je tijdens je studie hotelmanagement ervaart. Kijk voor meer informatie over functiebeperking op de website van Zuyd Hogeschool.

Meld je aan voor de opleiding

Tot 1 mei 2022 kun je je aanmelden via Studielink.

Direct aanmelden