Stages

De Hotel Management School Maastricht biedt een uitdagende opleiding die theorie en praktijk combineert. In het eerste jaar doe je praktijkervaring op in het Teaching Hotel.

Praktijkstage_Jakarta.plek_Kalibiru, Jogjakarta, Indonesië.jpg

Praktijkstage

In het tweede jaar loop je 5 maanden stage in het buitenland. Je gaat aan de slag op de afdeling Rooms Division (Front Office of Housekeeping) of Food & Beverage van een internationaal 4 of 5 sterrenhotel. Je kunt kiezen voor landen in Europa, Noord-Amerika of Azië. In overleg met Bureau Stage bepaal je welke stageplek het beste bij jou past. Hotel Management School Maastricht werkt intensief samen met gerenommeerde bedrijven. Zo kunnen we jou een leerzame stageplaats garanderen.

Voorafgaand aan je stage vindt een Internship & Career Event (ICE) plaats. Hier presenteren bedrijven zich, volg je workshops en schrijf je een persoonlijk ontwikkelplan. De optimale voorbereiding op je stage! Tijdens je stage deel je je ervaringen via blogs op het online platform Curious People. Ook heb je intensief contact met je stagebegeleider.

Managementstage

De laatste 5 maanden van je opleiding aan de Hotel Management School Maastricht zijn gereserveerd voor je managementstage. Deze volg je in Nederland of het buitenland. Afhankelijk van het gekozen profiel loop je stage in een hotel of in een ander hospitality gerelateerd bedrijf. Een specifieke stageopdracht maakt onderdeel uit van je takenpakket. De managementstage is de perfecte voorbereiding op je eerste echte baan. Niet zelden bieden bedrijven een stagiair na afloop van de stage een contract aan.

Meld je aan voor de opleiding

Start in september 2025 of februari 2026. Je kunt je aanmelden via Studielink vanaf 1 oktober 2024 tot 1 mei 2025. 

Studielink