Doe iets terug voor onze community!

Onze studenten weten hoe bevoorrecht ze zijn. Tijd dus om iets terug te doen voor de community. Oftewel de wereld waarin wij leven. Onze hoge hotelschool Maastricht heeft verschillende projecten waarin studenten (samen)werken en een positieve bijdrage leveren aan de omgeving, de school of anderen om ons heen. Deze projecten noemen we ComIn. Dit staat voor Community Involvement.

Hotelschool (LR)-63 resize.jpg


Als eerstejaars student kun je al een project kiezen waar je hart sneller van gaat kloppen. Je kunt gaan voor een van de voorgestelde projecten of zelf een projectvoorstel bedenken/indienen. Naast de reguliere lessen maak je tijd in je agenda om je energie te steken in jouw community-project. Lees hieronder over enkele projecten.

Project: Samenwerken met goede doelen

In dit ComIn project zijn studenten onderdeel van TeamUp. Dit is een samenwerkingsverband van Unicef, Save the Children en War Child. Hotelschool studenten worden getraind en helpen op een locatie in de buurt om gevluchte kinderen weer kind te laten zijn. Ze leren kinderen spelenderwijs omgaan met bijvoorbeeld boosheid, angst en stress. Lees de blog waarin Annabel vertelt over dit bijzondere ComIn project.

Project: Samen aan tafel in Limmel

Dit ComIn project van de hoge hotelschool Maastricht richt zich op het verminderen van eenzaamheid bij ouderen in de buurt. Inwoners van de woonwijk Limmel kunnen elke donderdagavond in het studentenrestaurant Refresh een warme maaltijd genieten. Studenten verzorgen, samen met de chef kok, het diner. Natuurlijk is er tijd voor een praatje! Als student leer je je buur(t) op een mooie manier beter kennen.

Project: Organisatietalent gezocht

Natuurlijk hoort studentenvereniging Amphitryon bij onze community. Er zijn verschillende ComIn projecten mogelijk in samenwerking met de vereniging. Vaak hebben deze een organisatorisch karakter. Je kunt denken aan het organiseren van (sport)evenementen, het Preuvenemint of een gala.

Doe jij ook mee?

Wil jij ook bij de community van de hoge hotelschool Maastricht horen? Bezoek één van de open dagen en ontmoet studenten. Zij vertellen je graag meer over de verschillende ComIn projecten.

Meld je nu aan

Tot 1 mei 2022 kun je je aanmelden via Studielink.

Direct aanmelden